Programa 541 – 17/07/2020 – Edició 2330

Programa 541 – 17/07/2020 – Edició 2330

Novetats davant un Dia del Llibre atípic

De fet quasi tothom parla de Dia del Llibre i no de Sant Jordi. Aquest 23 de juliol sembla que serà un dia perquè es rescabalin una mica editorials i llibreries però no crec que sentim històries de dracs ni donzelles ni que corrin massa roses pel carrer. En tot cas, tot el que provoqui festa i socialització de les persones, que sigui benvingut.

Perquè si la “nova normalitat” provoca que la gent no es relacioni com abans i, el que seria pitjor, no ho provoca sinó que ho accepta, caldrà lluitar per assolir altres noves normalitats  fins que arribem a l´única normalitat que ens interessa: la normal, la de tota la nostra vida. Aquesta nova normalitat de què parlen està matant la cultura i  les festes populars i , encara que hem de ser estrictes i respectuosos amb les mesures sanitàries, no ens hem de conformar. Ens toca lluitar per la “vella normalitat”. La nova que ens proposen no ens agrada.

Com el FES TA FESTA que, malgrat el confinament, aprofita els mitjans tècnics per oferir-vos per divuitena setmana un programa confinat però absolutament normal, en què us parlarem de moltes coses com ara del nou llibre amb CD inclòs 30 SARDANES PER A ACORDIÓ DIATÒNIC, de Francesc Marimón, que ha publicat el Departament de Cultura de la Generalitat; o del CD ARRAN D’ONADA que han enregistrat la cobla Els Montgrins i que ha publicat l’Agrupació Sardanista de Calella tot commemorant el seu 70è aniversari.

I parlarem d’actes i activitats que van retornant a la cartellera o que anuncien i confirmem la seva edició d’enguany amb certs canvis, com és el cas del Festival ÉSDANSA de Les Preses o de la Fira Mediterrània de Manresa.

També tindrem SECCIONS:

I seguint amb la música, al nostre Youtube de la setmana tindrem un record per en Miquel Benito, el músic vilafranquí que ens ha deixat aquesta setmana passada, membre del grup ELS VERNETS. Escoltarem (i mirarem) el pas-doble “Verds nets” que el grup dedicà l’any 2006 als Castellers de Vilafranca i que enregistraren en el seu CD CIVERNETS un any més tard.

I també escoltarem el grup del doctor Marimón, La Portàtil FM, amb la sardana “La Maria de les trenes”, de Josep Saderra; i la Sardana de l’any del 2011 “Lleida sardanista”, de Martí de Joan; i encara una altra sardana de les incloses en el nou CD calellenc ARRAN D’ONADA de que us parlàvem abans: “Un mar de mans”, de David Estañol.

I si tot va “normal”… la setmana que ve tornem!