Programa 307 – 19/02/2016 – Edició 2096
EL “FES TA FESTA”
A LA PRESENTACIÓ
DE L’EDICIÓ DEDICADA
A JOAN AMADES
DE LA REVISTA CANEMÀS
I hauríem de dir que hi érem presents per partida doble: d’una banda informativament, ja que vam cobrir l’acte celebrat el passat dimecres dia 17 de febrer a la Sala d’actes Agustí Duran i Sampere de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; i d’altra banda, perquè la presència de col·laboradors del FES TA FESTA en qualitat de co-autors del Monogràfic en qüestió va ser massiva: Gustau Molas, Víctor Pàmies, Toni Serés, Ramon Vilar, Pep Fornés…
I amb la coordinació del mateix Amadeu Carbó, com a President de l’Associació Cultural Joan Amades, entitat que juntament amb l’editora de la publicació, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, han treballat colze a colze per a poder dur a terme aquest gran treball. En parlarem a la part central del programa i ens en parlaran alguns dels assistents a l’acte.
També tindrem la crònica de l’acte d’entrega dels Premis Ciutat de Barcelona, als quals assistí el nostre director Jesús Ventura, i escoltarem les impressions dels representants dels Castellers del Poble Sec, flamants guanyadors del Premi de Cultura Popular pel seu CASTELLOSCOPI, en el moment de recollir-lo en el Saló de Cent de mans de l’alcaldessa Ada Colau.
I tindrem moltes seccions, com sempre:
- A LA COLUMNA tindrem un record per la Muriel Casals i també per la Pepita Llunell. En el comentari que aquesta setmana signa en Jesús Ventura, sentireu a parlar dels GAUDÍ, dels GOYA i del respecte i el sentiment. Amb un títol que pregunta: “Cal aplaudir la mort?”.
- També tindrem els SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar, que en aquesta ocasió ens recorda unes populars “Formuletes de Reis”
- Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que si la setmana passada en recollia una que ens afirmava que els costums fan lleis, ara ens en porta una altra que afirma tot el contrari i ens diu que “Costums trenquen lleis”.
- Comptarem també amb unes HISTÒRIES DE GEGANTS amb la Berta Miró i en Nico Alonso. Concretament viatjarem fins a les comarques tarragonines per conèixer els “Gegants Pescadors de Salou”.
- També recuperarem un dels espais de la secció ELS TEMES D’EN XINO en què en Josep M. Francino ens presentava, ja fa uns quants mesos, un treball de la Carme Canela i el Lluís Vidal Trio que recreava jazzísticament temes tan populars com “La lluna, la pruna”.
- I encara tindrem temps de conèixer una mica més el FONS AMADES, que ens presenta periòdicament l’Antoni Serés i que aquesta vegada ens parla de “Retallables didàctics”.
I a la part musical i des de la Catalunya Nord, tindrem en Maties Mazarico, que amb l’únic acompanyament del seu acordió ens cantarà una cançó tradicional titulada “Els Miquelets d’Espanya”. I també dues sardanes: “El pati dels tarongers”, de Pepita Llunell i “Alt Empordà”, de Ricard Viladesau.
I tot, encara no, en una horeta… És que sembla mentida…