Resum de la temporada 2013 (i 4)

Resum de la temporada 2013 (i 4)

Divuit colles han tingut la gamma alta de 7 com a sostre.

És el grup de colles més nombrós, el que va del 3de7 amb l’agulla al 2de7.

Margeners de Guissona, Castellers de Mallorca, Colla Jove de Castellers de Sitges i Minyons de l’Arboç retornen al grup de colles de 7 al no haver revalidat el 4de8. Els de Guissona han provat el 2de7 sense èxit i han acabat amb el 3de7 per sota com a millor castell. Els de Palma van fer un intent desmuntat de 2de7 i han tancat amb el 4de7 amb l’agulla com a millor construcció. Els sitgetans han coronat la torre de 7 i el 3de7 per sota com a millors resultats, però no els han descarregat, com havien fet la campanya anterior. Els de l’Arboç han intentat per primer cop el 3de8, desmuntant-lo, i van fallar en el 2de7. El 7de7 ha estat el seu millor castell.

Els Al·lots de Llevant han revalidat el 2de7 i han fet un intent de 4de8. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau també ha provat el carro gros sense èxit i el pilar de 6; els dos van fer llenya tot i presentar opcions. Han reeditat el 2de7. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha coronat per primer cop la torre de 7 i ha fet un bon intent de pilar de 6. Els Nois de la Torre han completat novament el 7de7 i han fet un intent desmuntat de torre de 7. Els Castellers de Badalona no han revalidat el 2de7; en canvi, s’han apuntat el 7de7.

Els Castellers d’Esparreguera han estrenat i descarregat el 7de7, també l’han coronat per primer cop els Castellers de Cornellà. Els Salats de Súria han fet per primera vegada el 5de7. La Colla Castellera Jove de Barcelona ha revalidat el 5de7 i ha ha provat per primer cop el 3de7 per sota. Els Tirallongues de Manresa no han pogut descarregar el 5de7, enguany n’han coronat un de sol.

Els Castellers de Cerdanyola han recuperat el 4de7 amb l’agulla, que no feien des del 2010. Els Castellers de Berga s’han estrenat com a colla de 7 i han fet fins i tot el 4de7 amb l’agulla en dues ocasions. La Colla Castellera de Figueres han reeditat el 3de7 amb l’agulla però no han revalidat el 5de7 coronat l’any passat. Els Castellers de Caldes de Montbui han fet el seu primer 3de7 amb l’agulla.

Nou colles han tingut el seu sostre aquest any en els castells bàsics de 7: el 3de7 i el 4de7. Entre aquestes, n’hi ha que han recuperat els castells de 7 pisos després d’anys de sequera.

Els Castellers d’Altafulla no han pogut reeditar el 5de7 carregat ni el 4de7 amb l’agulla descarregat l’any passat, i s’han hagut de conformar amb els bàsics de 7. Els Castellers de Solsona han estrenat el 3de7 i han revalidat el 4de7. Els Xerrics d’Olot han recuperat i descarregat el 3de7 i han estrenat el 4de7. Els Castellers de Castelldefels han tornat a descarregat el 3de7 (no ho feien des del 1998). Per contra, enguany el 4de7 els ha quedat només en coronat.

Els Matossers de Molins de Rei han tornat a completar el 3de7, l’ultim cop va havia estat el 2011. Els Xiquets de Hangzhou (Xina) han tornat a fer el 3de7 al seu país. Han fet el 4de7 els Castellers de Mollet, que no els completaven des del 2003, i els Castellers del Riberal, que no el descarregaven des del 2011, i la Colla Castellera Nyerros de la Plana, que no el feien des del 2007.

Els Castellers de Sant Feliu són la única colla de 6 que ha provat un castell de 7 sense èxit: van intentar el 4de7, que no fan des del 2003.

Entre les colles de 6 n’hi ha que han descarregat el pilar de 5: Xiquets d’Alcover, Brivalls de Cornudella i Colla Castellera Carrallots de Sant Vicenç dels Horts.  L’han coronat dos més:  Torraires de Montblanc i Vailets de l’Empordà. A més dels d’Alcover i Montblanc, han fet el 2de6 els Angelets del Vallespir, Castellers de les Roquetes, Castellers de Mollet, Vailets de Gelida i Xics Caleros.

Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, Esperxats de l’Estany, Castellers de Santa Coloma, Castellers de Viladecans, Encantats de Begues, Castellers de Gavà i Castellers de Rubí han fet castells de 6. Els Minyons de Santa Cristina i la Colla Jove de l’Hospitalet han provat castells de 6 sense èxit. Els flamants Laietans de Gramenet i els Castellers de Castellar del Vallès han fet el pilar de 4.