10 colles van d’estrena, tot i la calorada

10 colles van d’estrena, tot i la calorada

El cap de setmana ha estat tòrrid, però profitós castellerament parlant: s’han registrat, tot i les dificultats per fer castells en les hores centrals del dia, 13 estrenes per part de 10 colles.

Els Capgrossos de Mataró han col·locat el 5de8 de segon millor castell i s’han posat en una més que meritòria quarta plaça del Baròmetre. És l’únic moviment dins del Top 10, que té la Colla Vella, els Minyons i els Verds al capdavant, amb gamma extra. La Colla Joves ara és cinquena, darrera dels de Mataró.

Els Castellers de Sabadell  han sumat el 2de7. També l’han fet els Castellers d’Esplugues, torre que no feien des del 2018. Els Xicots de Vilafranca han coronat el 4de8, sostre que també van coronar l’any passat. Els Sagals d’Osona han fet fet doblet, amb l’estrena del 3de7 aixecat per sota –feia 10 anys que no l’alçaven– i el seu primer 7de7 postpandèmia.

Els Castellers d’Esparreguera  han posat el 5de7 de sostre. Els Castellers de l’Alt Maresme han afegit el 4de7 al seu repertori.

Finalment, els Minyons de l’Arboç i els Castellers de Castellar del Vallès han posat la torre de 6 de sostre, mentre que els Brivalls de Cornudella han tornat a plaça amb les triada mínima de 6. Ara, al Baròmetre 2023 hi ha indexades 89 tenint en compte els seus tres millors castells.

 

El Top-ten d’aquesta setmana

Podeu veure el llistat sencer al barometrecasteller.cat i llegir la crònica al digital de la Revista Castells.