12 colles estrenen construccions al nou Baròmetre

12 colles estrenen construccions al nou Baròmetre

Un dotzena de colles han sumat nous sostres aquest cap de setmana. La recta final de curs està portant estrenes destacades i canvis a tots els nivells: aquesta setmana amb dues colles més en els vuit pisos (Jove de Sitges i Cornellà) i una en els set pisos (Castellar).

La Colla Joves Xiquets de Valls s’ha confirmat al segon lloc en completar el 5de9f, que no descarregaven des del Concurs del 2016, sent la seva tercera construcció més valuosa d’aquest curs. Els vermells s’han situat per davant dels verds que ocupen el tercer lloc a l’espera de Tots Sants. La Colla Vella es manté al capdavant.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona han presentat el pde7f que no feien des del 2019. Els liles consoliden el quart lloc en solitari –per davant dels Minyons–. Els Moixiganguers d’Igualada han fet per primer cop el 4de8 amb l’agulla –el seu sostre en aquest any– La colla morada està just al darrere de les set colles de 9 d’aquesta temporada.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han posat el 3de8 de millor castell i s’equiparan amb tres colles més que tenen els castells de la clàssica de 8: Sants, Sant Pere i Sant Pau i Sant Cugat. Els Castellers d’Esplugues, que ja tenien el 2de7, han sumat el 3de7 per sota i entren dins del Top20. Dues colles han estrenat el carro gros: la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Castellers de Cornellà han coronat el 4de8 –sent el sostre de les dues colles que estan a la par–. Els del Garraf el van carregar també l’any passat i els del Baix Llobregat no el feien des de fa més de vint anys (la temporada 2002).

Els Castellers de Santpedor han recuperat el 3de7 –no el completaven des del 2017– i ara ja tenen els castells de la clàssica de 7. Els Castellers de Castellar del Vallès també han recuperat el 4de7, castell que no feien des del 2019. Amb els capgirats ja hi ha 55 colles de 7 en amunt al Baròmetre 2023.

Els Vailets de Gelida han protagonitzat una doble estrena: el 5de6 i el primer 7de6 de la colla penedesenca. Els Encantats de Begues i els Castellers de Sant Vicenç del Horts han posat de sostre el 2de6. Els de Begues no el feien des del 2018. Els carallots van fer-lo per darrer cop el 2019.

Podeu veure el llista sencer, amb 91 colles, al barometrecasteller.cat