Programa 301 – 15/01/2016 – Edició 2090

Programa 301 – 15/01/2016 – Edició 2090

SCP - Programa A3_DefNOVA TEMPORADA 2016 DEL “FES TA FESTA”

No és que fem massa canvis. Ja ens coneixeu. Som força tradicionals. Però també la tradició necessita generar novetats. I és que ja fa més de 25 anys que anem fent.

És per això que aquesta setmana, en un dels primers programes del 2016, donem la benvinguda a una nova secció: CANÇONS PICANTS. No cal que us en donem massa més detalls: el títol és ben explícit. I per aquells que en vulguin saber més, que escoltin el que ens explica la Marta Ibàñez, la responsable de l’invent, just abans de la primera entrega que serà una cançó amb un títol també força clar: “La polvera”.

CD 30 I 50 A BELLVITGETambé avui us presentem un CD sardanista que la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona va enregistrar l’any passat i que amb el títol “TRENTA I CINQUANTA A BELLVITGE” celebra una doble efemèride sardanista en aquesta barriada de la vila de l’Hospitalet del Llobregat. De l’esmentat CD escoltarem dues sardanes: la que li dona el nom “Trenta i cinquanta a Bellvitge”, de Joan Jordi Beumala; i “Cant trist”, una de les més apassionades i belles melodies del mestre Fèlix Martínez i Comín.

No faltaran les seccions setmanals, com LA COLUMNA, en la qual aquesta setmana i amb el títol “Cursets generacionals” el nostre director Jesús Ventura ens parla de la INFOSARDANA i dels cursets per a aprendre a ballar sardanes que s’hi anuncien. També hi haurà SONS DE LA TRADICIÓ amb en Ramon Vilar, que aquesta vegada ens parla d’una cançó llarga baladística: “El comte Arnau”. I, com sempre, tindrem una altra edició de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que malgrat no ens cansarem de repetir que segueix fidelment una programació feta fa mesos, Déu n’hi do de com la clava amb l’actualitat també aquesta setmana: “Del mal que fan els llops molt se n’alegren els corbs”. Ni fet expressament.

No cal dir que us parlarem abastament d’aquesta mostra del patrimoni immaterial a Barcelona, aquesta SOM CULTURA POPULAR que se celebrarà a l’espai Fabra i Coats, de Sant Andreu del Palomar des del 21 fins al 24 del present mes de gener. Trobareu tota la informació al web o a l’extens Programa SOM CULTURA POPULAR.

I també tindrem un parell de reposicions: un dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas, el que ens parla del “Bastó de tintillaina”. I el primer dels capítols de la secció DANSES que va preparar ja fa més d’un lustre la Berta Mirói en el qual ens parlava del “Ball de Sant Ferriol”.

I per acabar. El nostre tema preferit. El que ens dona nom: “Fes ta festa”. Amb el grup Esquirols. El que us deia al començament. Som tradicionals. No hi podem fer més.