16 colles presenten novetats al Baròmetre

16 colles presenten novetats al Baròmetre

Tot i la celebració electoral es van produir 19 novetats de la mà d’un bon grup de colles.

 

Repassem les estrenes més valuoses i com queda el Top10. Els Xiquets de Reus han completat el 2de8f i estrenat el 3de8: ara tenen la tripleta de 8 que va marcar el seu sostre l’any passat. Els avellana se situen darrere de les quatre primeres: Colla Vella, Castellers de Vilafranca, Minyons i Moixiganguers. Els Castellers de Sants i els Marrecs de Salt han posat de sostre el 3de8 i queden igualats amb els de Mataró, Jove de Tarragona i la degana de Barcelona, amb els castells de la clàssica de 8. Els gironins ja han revalidat els seus tres millors castells del 2022.

Els Castellers d’Esplugues han posat de sostre el 5de7. La Colla Jove de Castellers de Sitges  ha estrenat el 3de7 amb l’agulla. Els Tirallongues de Manresa han posat de sostre el 4de7 amb l’agulla.

Els Castellers del Riberal han col·locat el 2de6 com a millor castell. Castellers de Santpedor han tingut una doble estrena del 5de6 i el 4de6 amb l’agulla. Els Minyons de l’Arboç i els Castellers del Prat han situat de sostre el 4de6 amb l’agulla. La Colla Castellera de Sant Vicenç dels Horts, la Colla Castellera de Vacarisses i els Manyacs de Parets han estrenat un bàsic de 6. Finalment, tres colles han fet les seves primeres aletes de l’any: la Colla Jove Xiquets de VilafrancaLaietans de Gramanet Castellers de les Roquetes. Amb aquestes noves entrades, al Baròmetre Estrella, ja hi ha indexades 82 colles amb castells en aquest 2023.

 

El top-ten de la setmana

Podeu veure el llistat sencer a barometrecasteller.cat . També podeu llegir la crònica de la jornada al digital de la Revista Castells.