1991: any de llenya i sense la Joves a Vilafranca

1991: any de llenya i sense la Joves a Vilafranca

El 1991 va tornar a ser de frec a frec entre els Castellers de Vilafranca i  la Colla Joves. Les dues úniques colles que van ser capaces de fer l’aleta als dos castells de 9. Va ser un any dur i on les colles grans van patir. La Joves no va anar a Vilafranca i els Minyons de Terrassa van coronar el seu primer 4de9 amb folre.

3de9f de la Colla Joves al Vendrell

Aquella temporada va ser dura. Es van descarregar tres dels divuit castells de 9 provats (tres carregats i dotze fallits). Per Sant Fèlix, sense la Colla Joves per desacord en els termes de la contractació, els verds van completar el 4de9f i van carregar el 3de9f. Colla Vella i Minyons van fallar amb el 3de9f i van coronar el 2de8f en una diada deslluïda. La Joves, absent a Vilafranca, va provar per primer cop un castell de 9 a la Bisbal –sense encert–. Per Santa Teresa, al Vendrell, va poder completar el 3de9f, l’únic descarregat en tot l’any–. Per Santa Úrsula la Colla Vella va descarregar el 4de9f –salvant els galons de 9– i la Joves va carregar-lo. Per Tots Sants els Castellers de Vilafranca van provar sense encert la torre de 9 emmanillada i els Minyons de Terrassa van carregar per primer cop el 4de9f, amb el qual van mantenir el nivell–.

La Joves apareix com a líder en la recreació del Baròmetre, en completar el millor castell de l’any, tot i que no va participar a la diada de Sant Fèlix.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells. 

http://revistacastells.cat/2020/07/40de9-1991-any-de-llenya-i-sense-la-joves-a-vilafranca/