1997: El pilar de 8 complet

1997: El pilar de 8 complet

El 1997 va anar a remolc dels èxits de la temporada anterior i s’hi va afegir el pilar de 8 complet al repertori de gamma extra. Els Castellers de Vilafranca van tancar l’any liderant el món casteller en haver completat quatre gamma extra diferents.

Pde8fm dels Castellers de Vilafranca

La temporada va portar un nou salt quantitatiu amb 78 castells de 9 en amunt, tot i no ser any de Concurs. Els Minyons van coronar el 2de9fm a la seva Festa Major i la Jove de Tarragona va coronar el Catllar com a plaça de 9. Per Sant Fèlix es van coronar tres 5de9f –verds, malves i rosats–. Els verds van demostrar la seva superioritat amb la torre emmanillada i el 4de9fa. L’endemà, a més, van coronar un altre cop el pilar de 8. Per Sant Miquel, una diada patronal que celebren de forma intermitent, al setembre, van descarregar el primer pilar de 8 amb folre i manilles del segle.

A Valls, per Santa Úrsula, la Colla Vella va sumar un altre 5de9f complet. Una supercatedral que van descarregar el verds per primer cop per Tots Sants. Va ser una diada agredolça, tot i l’èxit del 5de9f, amb la torre de 9 al segon intent, un intent de 4de9fa i el pilar de 8 només coronat. La temporada es va acabar a Terrassa amb un altre 2de9fm completat pels Minyons i el 5de9f malva carregat.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells. 

http://revistacastells.cat/2020/08/40de9-1997-el-pilar-de-8-complet/