2 de 9 malva
i estrenes amb fred d’hivern
Crònica 29/10/2012

2 de 9 malva
i estrenes amb fred d’hivern
Crònica 29/10/2012

Els Minyons de Terrassa van anar a per totes aquest diumenge a la diada de Sant Narcís de Girona, a la plaça del Vi, la que podríem anomenar segona plaça dels malves. Els egarencs van tornar a provar la gamma extra i per partida doble. Van atacar per primer cop aquesta temporada el 5 de 9, va cedir amb amb dossos al seu lloc. Tot i això els de Terrassa van saber redreçar la diada descarregant el tercer 2 de 9 de l’any a la darrera tanda. D’entrada havien completat el 3 de 9 i a la repetició de la segona ronda el 4 de 9. Bona actuació malgrat la llenya en el 5 de 9. A la seva diada, el dia 18 de novembre, tindran l’opció de millorar els registres en aquesta temporada. El vaticà (5de9f) i el 3 de 10 poden tenir una nova oportunitat.

Els Capgrossos de Mataró també van fer bona feina, amb la tripleta màgica i el pilar de 7. Especialment amb aquest darrer que descarregaven per primer cop aquest any, els més agosarats van demanar un pis més. Dijous buscaran superar aquesta actuació a Vilafranca. Per la seva banda els Marrecs de Salt van fer la seva millor diada històrica, carregant per primer cop el 2 de 8. El van acompanyar del 3 de 8 i 4 de 8. Amb els del Gironès ja son dinou les colles que han fet la torre de 8 aquest any.

El dissabte a la tarda també es van veure castells de 9. A Terrassa, a la diada del seu local, els Minyons de Terrassa van fer el 3 de 9, a més del 5 de 8 i el 2 de 8. ElsCastellers de la vila de Gràcia i van fer el 3 de 8 i 2 de 7 i els Margeners de Guissona van coronar el 2 de 7. A Sitges els Castellers de Vilafranca van rodar les estructures que volen tirar aquest 1N. Van fer el 7 de 8, el 4 de 9 i la torre de 8. El primer de cara l’inèdit 7 de 9, el segon per tornar a treure-li el folre al 4 de 9 i el tercer sense els dossos de la torre de 9 sense manilles. Els Castellers de Sants van fer el 5 de 8, la segona torre de 8 del curs i el 3 de 8. La Colla Jove de Castellers de Sitges va coronar el primer 4 de 8 de l’any.

A Ciutat de Palma els Castellers de Mallorca van carregar el 4 de 8 a la seva diada, just un any després del primer. Enguany ja han fet el carro gros vint-i-vuit colles, màxim en una temporada i el doble d’ara fa quinze anys. Els amfitrions també van coronar el 2 de 7. Els Al·lots de Llevant van descarregar el 2 de 7 i elsCastellers de Cornellà van portar-hi el 3 de 7.

A la seva diada els Castellers de Lleida van revalidar el seu millor repertori amb el 2 de 8, 3 de 8 i 4 de  8. ElsCastellers de Terrassa van fer el 2 de 7 i els Sagals d’Osona el 3 de 7 amb l’agulla.

El diumenge a Vilafranca, a la diada del Roser, els Castellers de Barcelona van sumar uns altres 5 de 8 i 7 de 8 al seu historial. A més van fer un intent desmuntat de 2 de 8 i van completar-ho amb el 3 de 8. Els Xicots de Vilafranca van fer el desè 3 de 8 de l’any però van ensopegar en l’intent de 5 de 8, l’havien provat l’any 2006 també sense èxit. Després tampoc van poder amb el 4 de 8. Els Moixiganguers d’Igualada van fer el 4 de 8 i van estrenar el 5 de 7 amb l’agulla, l’únic vist aquest 2012.

A la seva diada els Castellers de Sabadell van tornar a completar la torre i el 5 de 8. També van fer el 4 de 8, descartant el 4 de 8 amb l’agulla que havien assajat. Els Castellers de la vila de Gràcia van fer la clàssica de 8 i els Castellers de Terrassa van descarregar el primer 4 de 8 de l’any, no el completaven des del juny del 2010. També van fer el 2 de 7.

A Sant Just Desvern els Xics de Granollers també van fer el 4 de 8 i el 2 de 7. Els Castellers d’Esplugues el 7 de 7 i els de Castellers de Sant Feliu castells de 6.

El cap de setmana, fred i ventós, ha deixat bons registres però d’altres no tant. El canvi de temps sobtat pot haver afectat als castellers. A les festes de Sant Antoni a Barcelona els Bordegassos de Vilanova van fer la torre de 7 però van fallar en el 4 de 8. Els Minyons de l’Arboç no van poder revalidar el 4 de 8 a la seva diada i els Nens del Vendrell no van poder amb torre de 7 a Esparreguera. No és casualitat que en diverses places es comentés que les camises i pantalons relliscaven més de l’habitual. El fred a les mans i als peus s’ha notat.