2000: una Vella de 10

2000: una Vella de 10

L’any 2000 va ser molt competit. Quatre colles van fer castells prèmium –de la màxima categoria– i la Colla Vella es va reivindicar al Concurs amb el castell de 10 que els hi va donar el títol. Per la seva banda, la Joves va completar els seus primers gamma extra.

3de10 amb folre i manilles carregat per la Colla Vella, el Concurs de l’any 2000

La darrera temporada del segle XX va començar molt forta a Valls. La Colla Joves va coronar el 4de9 sense folre per Sant Joan: el que segueix sent el més matiner de la història. La Colla Vella hi va provar el 3de8 alçat per baix. Per les Santes els Castellers de Vilafranca van portar la torre de 9 i el pilar de 8 emmanillats a Mataró, els primers gamma extra de les Santes. La Joves es va guanyar la placa en coronar el 4de9sf a la Bisbal i va emportar-se l’ovació del dia en completar el primer 4de9sf de la colla i de la plaça més castellera per Sant Fèlix. Al Concurs, la Colla Vella va vèncer amb el seu primer 3de10fm carregat. Va ser un gran Concurs amb la torre de 8 sense folre carregada dels verds i el 4de9sf coronat de la Joves: els primers prèmium a Tarragona. Les colles de Valls van tornar a ser notícia amb el primer 2de9fm complet de la Joves al Vendrell i el primer 2de8sf carregat de la Vella a Vila-rodona.

Aquell any van esdevenir places de 9: Esparreguera (verds), Torredembarra (Colla Vella) i Montblanc (Colla Joves i Colla Vella)  arribant a la trentena de poblacions de 9. Els Castellers de Barcelona van coronar a Terrassa el seu primer 3de9f. Altres estrenes d’aquell curs van ser el primer pde8fm completat a la Bisbal (verds) i el 3de8 per sota carregat a Barcelona (Cola Vella, a Gràcia). També es van veure els primers 4de9f al Catllar i Manresa, el primer 3de9f a Lleida i el primer 2de9fm a Girona.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells. 

http://revistacastells.cat/2020/09/40de9-2000-una-vella-de-10/