2002: un altre 10 per als Minyons

2002: un altre 10 per als Minyons

El 2002 va permetre veure el segon castell de 10 descarregat de la història. Els Minyons van tornar a completar el 3de10fm. Va ser any de Concurs i se’l van endur els Castellers de Vilafranca, que van coronar-hi el colós. Aquell any els verds van provar l’inèdit pilar de 9 amb puntals i els Capgrossos de Mataró van esdevenir colla de 9.

3de10 amb folre i manilles dels Minyons

La temporada del 2002 ja prometia a finals de juny. Els Minyons de Terrassa van provar a la seva Festa Major, el 4de9 sense folre a Terrassa, castell que s’havia coronar l’any anterior i que no s’hi ha tornat a provar. Els malves sí que van poder completar el dos emmanillat. A Torredembarra, el juliol, els verds hi van fer el primer 4de9f vist allà. Per les Santes va arribar el primer castell de 9 carregat dels Capgrossos de Mataró, el 3de9f. Els vilafranquins van provar el 5de9f a Mataró i van patir un altre revés a la Bisbal amb la torre de 9 emmanillada. A l’Arboç, els vilafranquins, sí van poder culminar la torre. Per Sant Fèlix no van tenir sort amb el castell de 10, però si van poder completar el 4de9fa com millor registre de la diada. Els Minyons van coronar el castell de 9 amb l’agulla i la Vella al va provar. L’endemà, per Sant Ramon, la colla verda va signar el 5de9f i van sumar un nou trio de gamma extra en aquesta cita, ara testimonial.

La Colla Vella va clavar el 3de8 per sota a la vigília de la Diada Nacional a Valls. A la Mercè es va veure el primer 4de9fa carregat a Barcelona i per part dels Minyons. Aquell mateix dia, la Vella el va provar a Reus. Ja a l’octubre, a Tarragona, el Concurs va tornar a mans dels Castellers de Vilafranca: els verds van guanyar amb el 3de10fm carregat i el 4de9fa i 5de9 descarregats. La Vella, que va quedar segona, va intentar donar la campanada amb el primer intent de 2de9 sense manilles de la història. Aquell dia, els Capgrossos van confirmar-se com a colla de 9 en descarregar el 3de9f. Els Minyons van viatjar a Mallorca i van convertir Palma en plaça de 9. Dies més tard van coronar el primer pde8fm vist a Girona. El mateix dia, per Santa Úrsula, la Colla Vella va completar per primer cop el 4de9 amb folre i pilar al mig –mai vist a Valls–. Els rosats també hi van coronar el 4de9sf. Per Tots Sants, els verds van carregar per primer cop el 4de9 desfolrat i van provar l’inèdit pde9fmp. Va ser un intent efímer que es va ensorrar just sonar les gralles i deixant la imatge dels primer i únic pis de puntals vist a la plaça. a Vila-ronda la Colla Vella va coronar el 4de9 amb folre, curiosament mai completat allà. La temporada es va tancar amb l’èxit rotund dels Minyons en descarregar el segon 3de10fm de la història. Un castell que va valdre una temporada i el primer lloc al Baròmetre virtual d’aquell any.


Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells. 

http://revistacastells.cat/2020/09/40de9-2002-un-altre-10-pels-minyons/