2004: la Joves també corona el 2 net

2004: la Joves també corona el 2 net

El 2004 va ser any de Concurs i de repunt de nivell. Els Castellers de Vilafranca van tornar a guanyar a Tarragona. El sostre de l’any, però, va ser el 3de10fm carregat pels Minyons. La Joves també va tenir el seu moment de glòria en coronar el seu primer 2de8sf.

2de8 sense folre carregat per la Colla Joves dels Xiquets de Valls

Vic va esdevenir plaça de 9, a la Festa Major de principis de juliol, amb un 4de9f dels Castellers de Vilafranca. Va ser l’única nova població de 9 (l’any anterior no se n’havia estrenat cap). A les Santes, els verds hi van fer la torre emmanillada i els Capgrossos de Mataró van coronar per primer cop el 4de9f. Per Sant Fèlix, la colla verda local va coronar el 2de8sf –el primer vist en aquesta cita– i van carregar, a més, el 4de9fa i el 5de9f. Van ser els únics gamma extra de la diada –les tres colles convidades no van provar-ne cap–. L’endemà, per Sant Ramon, els Castellers de Vilafranca van descarregar un trio extraordinari: 4de9fa, 2de9fm i Pde8fm.

La cita més esperada va ser el Concurs. Els verds van guanyar per segon cop consecutiu amb el 2de8sf(c), el 4de9fa i el primer pde8fm descarregat a Tarragona. També van provar el 3de01fm. La Colla Vella va lluitar pel títol amb dos intents de 2de8sf i un de 3de9sf –el primer provat de la colla–. Els Capgrossos de Mataró hi van completar el primer 4de9f blau marí.

Al Vendrell, per Santa Teresa, la Colla Joves va fer un intent desmuntat de 2de8sf premonitori. Per Santa Úrsula, a Valls, el van coronar –el primer de la colla i el primer vist a Valls–. També van provar, sense encert, el 3de9sf i la Colla Vella el 2de8sf.

Pe Tots Sants ,els de Vilafranca van anar per la torre de 9 sense manilles, però no se’n van sortir en aquesta ocasió –el primer intent de la colla que va aconseguir carregaria-la l’any següent–.

La gran campanada la van tornar a donar els Minyons, en any de Concurs novament, en tornar a coronar l’únic 3de10fm de tota la temporada. Un nou castell de 10 malva per tancar la temporada.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells.

https://revistacastells.cat/2020/10/40de9-2004-la-joves-tambe-corona-el-2-net/