2005: els verds desemmanillen la torre

2005: els verds desemmanillen la torre

Un nou sostre casteller va arribar el 2005. Els Castellers de Vilafranca van coronar la primera torre de 9 sense manilles de la història. Els verds van tornar a carregar el castell de 10 i les colles de Valls no van fer gamma extra.

Torre de 9 sense manilles carregada pels Castellers de Vilafranca

El juliol d’aquell any va ser ambiciós però amb resultat incomplet. Els Castellers de Vilafranca van provar la torre de 9 emmanilla a Vic: un intent desmuntat i un de fallit. Tot i això, la capital d’Osona va veure els primers 3de9f allà (verds i Capgrossos). Els Minyons van coronar el 2de9fm a la seva Festa Major i els verds a Mataró. Tot i això les dues colles es reviscolarien durant el curs.

El 20 d’agost els de Cal Figarot van completar el pde8fm davant del seu casal. Avantsala d’una Festa Major històrica. Per Sant Fèlix van excel·lir amb la primera torre de 9 sense manilles carregada de la història –els verds havien coronat quatre cops el 2de8sf entre els anys 1999 i 2004–. Aquell 30 d’agost també van coronar el 3de10fm, l’altre castell premium de l’any. En conjunt, els verds, van fer un inimaginable pòquer de gamma extra: 2de9sm(c), 3de10fm(c), 4de9fa i Pde8fm(c). Per la Mercè, a Barcelona, els vilafranquins van plantar el primer pde8fm vist a Barcelona.

A finals d’octubre, diada del Roser, els Xicots de Vilafranca van provar per primer cop el 3de9f. Els Minyons van portar el 5de9f a Girona, el seu millor castell de l’any. L’1 de novembre els verds van provar el 3de9 sense folre –l’únic intent de la colla– i van provar sense èxit la torre desmanillada. Les colles de Valls es van quedar sense gamma extra: la Joves va provar sense encert el 2de8sf a Reus, per Santa Úrsula i a Vila-rodona; la Colla Vella no va poder amb el 5de9f per Santa Tecla ni Santa Úrsula.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells.

https://revistacastells.cat/2020/10/40de9-2005-els-verds-desemmanillen-la-torre/