2007: any sense premium

2007: any sense premium

El món casteller va tenir un any difícil, en el 2007. No es van assolir castells de la màxima categoria (de 10 o nets), es va perdre la supercatedral, i el gruix de colles era de 50, una desena menys que en l’inici espectacular de segle. El món casteller va mostrar cert cansament –per diferents factors–.

4de9fa dels Castellers de Vilafranca a Sitges

Tot i que a les Santes i a l’Arboç ja es van veure manilles amb la torre dels verds, la temporada 2007, es va tancar sense castell de 10. Per Sant Fèlix, els vilafranquins van provar-lo dos cops, però va ser un any estèril en castells de 10 i nets (tan sols la Joves va provar el dos desfolrat a Vila-rodona). Els verds van tornar a acabar al capdavant amb el 4de9fa, la torre i el pilar emmanillats. Va ser un any escadusser: amb la Colla Vella amb el Pde8fm de Santa Úrsula i els 2de9fm(c) dels Minyons de Terrassa a Sant Fèlix i Sant Narcís com a únics gamma extra no verds. En general es va notar certa fatiga després d’anys de gran èxit i un 2006 dur.

La Mercè i Tots Sants van viure les diades més completes de l’any, la tripleta de 9 i pilar emmanillat per part dels verds, però la gran notícia va ser l’estrena de Sitges com a plaça de gamma extra amb dos castells dels vilafranquins: el 2de9fm i el 4de9fa –el millor castell de l’any–. L’1 de novembre, els Castellers de Sants van provar, a Vilafranca, el seu primer castell de 9: un 3de9f desmuntat. Aquella temporada es va perdre el 3de10fm –com a mínim coronat dels de 2000– i tampoc es va assolir el 5de9f que des del 1995 s’havia anar reeditant cada any –el van provar Colla Vella, verds i Minyons–. També es va provar el 3de8 per sota (Colla Vella), castell que no va a tornar a plaça fins el 2016. No es va estrenar cap població de 9, però el Vendrell va recuperar els galons de plaça de 9 que no ha tornat a perdre.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells.

https://revistacastells.cat/2020/10/40de9-2007-any-sense-premium/