2008: els Verds guanyen el quart Concurs consecutiu

2008: els Verds guanyen el quart Concurs consecutiu

Aquell any van començar les coses complicades pels Castellers de Vilafranca, però van sortir novament airosos. A les Fires, al maig, van coronar el 4de9f i a les Santes van partir de valent amb un intent de 2de9fm, el 3de9f carregat i un intent desmuntat de 4de9fa –el primer provat a Mataró–. A la Bisbal van carregar el pilar de 8 emmanillar però novament el 3de9f van deixar-lo coronat. Però, el verds, novament es van coronar com la millor colla al Concurs i en la recreació del Baròmetre. Per Sant Fèlix es van reviscolar amb una tríada extraordinària: 4de9fa, 2de9fm Pde8fm. Aquell 30 d’agost la Colla Joves va descarregar per primer cop un 5de9f i la Colla Vella va fer el primer intent de la història d’un 3de9 amb folre i el pilar al mig.

4de9sf dels Castellers de Vilafranca al Concurs

El Concurs va ser novament pels Castellers de Vilafranca, el quart consecutiu, mai cap colla n’havia guanyat tants de seguits. Els vilafranquins van aconseguir el títol amb torre de 8 sense folre carregada i de propina amb el 4de9 sense folre coronat a la quarta ronda. El 4de9fa va ser el castell de sortida i el pde8fm de la segona tanda ni va comptar. Va ser un triomf aclaparador per davant de la Colla Vella, que va coronar el 5de9f i el pilar emmanillat –els seus millors castells de l’any–. Els rosats van provar el 4de9fp i per Santa Úrsula van tornar a intentar el 3de9 amb folre i pilar –no el tornaríen a provar fins al 2017 i encara el tenen pendent–. Santa Úrsula va regalar el segon 5de9f complet de la Joves i la Vella va deixar coronats el dos i el pilar emmanillats. Del Concurs també en destaca el primer castell de 9 carregat dels Castellers de Sants, van poder completar la feina amb el 3de9f uns dies més tard a casa seva i van esdevenir en nova colla de 9.

A Girona, de la mà dels Minyons, es va veure per primer pde8fm descarregat –l’havien coronat per primer cop allà el 2002–.  L’1 de novembre els verds van tornar a coronar el castell total. Però la gran novetat va arribar a la Diada de Minyons de final de curs. Els malves van coronar el primer 3de9 amb folre i l’agulla de la història. L’havien pensat els verds, autors del primer 3de8a, i la Vella l’havia dut primer a plaça. Van ser els terrassencs els primers a carregar-lo.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells.

https://revistacastells.cat/2020/11/40de9-2008-els-verds-guanyen-el-quart-concurs-consecutiu/