2015: el primer 4de10fm també és malva

2015: el primer 4de10fm també és malva

El 2015 va propiciar un nou pas endavant en el món dels castells de 10. Els Minyons de Terrassa van vèncer el colossal 4de10fm i van ser capaços de descarregar dos castells de 10 en un mateix dia. Els Nens del Vendrell van esdevenir colla de 9 i els Xicots de Vilafranca van tastar també els 9 pisos.

4de10fm descarregat pels Minyons a la seva diada

La temporada ja va arrencar forta a la primavera. Els Minyons de Terrassa van fer el 9de8 a la Seu Ègara, el més matiner. Els Castellers de Vilafranca i la Jove de Tarragona van viatjar a Milà (Itàlia), amb motiu de l’Exposició Universal, on van fer el 3de9f i el 4de9f respectivament: els primers castells de 9 en aquest país.

La vigília de Sant Fèlix, els Xicots de Vilafranca va fer l’aleta al seu primer castell de 9: un 3de9f(c). El dia 30, a Vilafranca es va viure una nova gran diada. Els Minyons de Terrassa van descarregar el 3de10fm a la més castellera, els verds el van coronar i la Colla Vella el va intentar. Els rosats van treure un gran profit de la cita en completar el seu primer 4de9 sense folre modern. Verds i Vella, a més, van coronar el 2de8sf.

A Tarragona, Diumenge de Santa Tecla, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca van coronar els primers 3de10fm vistos en aquesta cita. La Jove de Tarragona també el va provar. Els recital prèmium de les convidades va incloure, a més, el 4de9sf completat pels vallencs i la torre de 8 sense folre coronada pels vilafranquins. Els Xiquets de Tarragona van fer van coronar per primer cop el 5de9f i el pde8fm –a més de tornar a carregar el 2de9fm en el millor dia de la història dels ratllats–.

A octubre es va celebrar la diada de la Nova Atenes, els Minyons de Terrassa hi van completar entre d’altres el 3de10fm. Al Vendrell van celebrar Santa Teresa amb el primer castell de 9 dels Nens del Vendrell: un 3de9f completat al primer intent de la colla. L’octubre encara va oferir alguna nova més: el 3de10fm carregat de la Colla Vella a Valls –el primer castell de 10 coronat al bressol dels castells–. La Colla Joves també el va provar. Els rosats, a més, van completar el 4de9sf i van coronar el 2de8sf. Els Minyons de Terrassa van tornar a descarregar el 3de10fm a Girona i van fer un primer intent malva de 2de8sf.

L’1 de novembre va deixar una diada perfecte dels Castellers de Vilafranca: 3de10fm, 2de8sf, 3de9fa i pde8fm –tot descarregat–. Els Capgrossos de Mataró hi van coronar per primer cop el pilar de 8 emmanillat. Dies més tard els verds van viatjar a la Xina i van fer el primer 3de9f vist a Shanghai.

La temporada es va cloure de manera estratosfèrica i trencant un nou sostre: els Minyons de Terrassa van carregar i descarregar el primer 4de10fm de la història –el castell més ben valorat dels completats fins avui–. El van acompanyar del 3de10fm –fent el primer doblet de 10 de la història.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells.

https://revistacastells.cat/2021/01/40de9-2015-el-primer-4de10fm-tambe-es-malva/