2017: gran temporada malgrat els atemptats i els efectes de l’1O

2017: gran temporada malgrat els atemptats i els efectes de l’1O

El 2017 va ser un any carregat de fets que van afectar l’activitat castellera. Els atemptats de Barcelona i Cambrils i la celebració del Referèndum per la Independència van alterar el curs normal. Tot i això la temporada va ser lluïda amb castells de 10 i dues colles van pujar als nou pisos: Marrecs de Salt i Castellers de Sant Cugat.

La Jove de Tarragona va portar el primer castell de 9 al País Valencià: Algemesí –km0 del fet muixeranguer– va esdevenir plaça de 9 amb els 3de9f lila. Per Sant Joan, a Valls, la Colla Vella va provar el 3de10fm sense fortuna.

Els Minyons van coronar a la seva Festa Major el 3de10fm –el més matiner–. A Salt, diada de Festa Major, els Marrecs van esdevenir colla de 9 amb el 3de9f descarregat. A la Diada de les Neus de Vilanova: els verds hi van tornar a coronar el 3de10fm.

A l’Arboç els Castellers de Vilafranca van tornar a completar el 3de10fm a la vila puntaire. Sant Fèlix va ser de gran nivell. Els verds es van exhibir descarregant el 3de10fm i la torre de 8 sense folre. La Colla Vella va completar el 4de9sf i la Colla Joves va carregar el 2de8sf. També es va veure un intent de 4de10fm dels vilafranquins, mentre Minyons i Colla Vella van provar el 3de10fm.

2de8sf descarregat per la Joves, la vigília de la Diada Nacional

El 10 de setembre va arribar el moment per la Colla Joves: els vermells van completar per primer cop el 2de8sf: era també la primera vegada que es descarregava a Valls. El Diumenge prèvia a Santa Tecla va ser premium. Els Castellers de Vilafranca van coronar el 3de10fm, 4de9sf i Tde8sf –tots tres carregats–. La Jove de Tarragona també va coronar el 3de10fm i la Colla Vella el 4de9sf carregat.

La diada del Mercadal, com sempre a Reus en any senar, va deixar les novetats dels primers 4de10fm (Colla Vella), Tde8sf (verds).

Per Santa Teresa, la Colla Joves va fer el primer 2de8sf descarregat al Vendrell i la Jove de Tarragona el primer 4de9sf carregat allà i el primer de la colla. Els Castellers de Sant Cugat, a la diada de l’Esperidió a Tarragona, van coronar el seu primer castell de 9, el 3de9f que completarien dies més tard. Santa Úrsula, a Valls, va deixar el 4de10fm carregat de la Colla Vella, el 4de9sf completat pels rosats i els 2de8sf carregat per les dues colles vallenques.

Tots Sants va brindar una nova gran diada dels verds amb un pòquer extraordinari i amb el 3de10fm i Tde8sf descarregats. La temporada premium es va cloure amb un nou 3de10fm coronat pels Minyons a la seva diada.

Podeu llegir l’article sencer i veure la recreació del Baròmetre d’aquell any a la web de la Revista Castells.

https://revistacastells.cat/2021/01/40de9-2017-gran-temporada-malgrat-els-atemptats-i-els-efectes-de-l1o/