20a temporada de gamma extra
Crònica 02/07/2012

20a temporada de gamma extra
Crònica 02/07/2012

Els Minyons obren la temporada extra amb el 2de9

Sant Cugat corona el 2de8 i els Verds fan plaça de 9 La Pobla

Cap de setmana intens, amb forces novetats, i amb el primer gran castell de l’any. La festa major de Terrassa ha obert un any més el circuit de la màxima categoria.

El 2d9 amb folre i manilles dels Minyons

Els Minyons de Terrassa van saver fer, i molt be, el 2de9 a la festa de la seva ciutat. Ho van fer per tercer any consecuitiu i obirnt la vintena temporada de gamma extra de l’era moderna. Va ser una diada pletòrica, plena d’estrenes. De sortida amb el 4de9, el primer malva de l’any. A la segona van lligar un bonic 2de9, gran objectiu de la diada i nou sostre de l’any en curs. A la tercera ronda van clavar el quart 3de9, a la vigília també el van fer. Per acabar van estrenar també el pilar de 6. La Joves de Valls va portar per primer cop el 4de9 fins a Terrassa, completant-lo per primer cop després del que havien carregat per Sant Joan. També van fer el 5de8 i van estrenar el 2de8. Els Castellers de Terrassa va provar dues vegades el 4de8, el segon el van haver de desmuntar gairebe fet i amb possibilitats d’èxit. Van poder fer el 2de7. A la vigilia el 2de7 també se’ls havia resistit.

Lluny de l’epicentre casteller els Castellers de Vilafranca van convertir la localitiat prepirinenca del La Poble de Segur en plaça de 9. Els verds hi van fer, dissabte en solitari, el 3de9, 2de8 i 4de8.

Tornant al Vallès, diumenge a la tarda i sota cobert, els Castellers de Sant Cugat van carregar el seu primer 2de8. L’haguessin pogut descarregar però és va coronar de forma justa i van saltar els dos més petits. La resta del castell va baixar correctament. Ensurt i alegria pels gausacs. També van fer el 4de8. Per la seva banda la Jove de Tarragona va signar un completa actuació amb el 4de8 amb l’agulla, 5de8, 2de8 i pilar de 6. Els Castellers de Sants van estrenar el 5de8 i van revalidar el 3de8 i 4de8.

A Vic els Capgrossos de Mataró, sota cobert, van poder fer el 2de8, 3de8 i 4de8. Els Sagals d’Osona van carregar i estrenar el 3de8, també van competar el 4de8 i 2de7. Els Castellers de Sabadell si que van poder completar la clàssica de 8.

A l’Hospitalet de l’Infant la Vella de Valls va fer també la clàssica, però com els de Vic incomplerta. Els va caure també el 3de8, un cop coronat.

Clàssica de 8 també dels Castellers de Barcelona al Serrallo de Tarragona. Els Xiquets de Tarragona hi van fer el 3de8 i 4de8 i els del Serrallo el 4de7 amb l’agulla. Finalment els Xiquets de Reus van fer, divendres en la festa local de sant Pere, la clàssica de 8. La segona de l’any.