Programa 453 – 9/11/2018 – Edició 2242

Programa 453 – 9/11/2018 – Edició 2242

Arriba el Memorial Joaquim Serra 2018

L’obra d’estrena d’enguany ha estat encarregada
a la compositora mexicana Maria Granillo

Aquest dilluns dia 12, al Teatre Romea, de Barcelona, tindrà lloc una nova edició del Memorial Joaquim Serra que anualment organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona amb l’assessorament musical de Músics per la cobla. En el programa, a més de l’esmentada estrena de la doctora Granillo, hi destaca una obra quasi inèdita per a dues cobles del mestre Cassià Casademont i composicions de Ricard Viladesau, Josep Minyana, Agustí Borgunyó, Antoni Planàs i, òbviament, de la nissaga Serra.

De fet, començarem i acabarem el programa tal i com farà el Memorial, tot escoltant les sardanes “Les comares”, de Josep Serra i “Primaveral”, de Joaquim Serra. Tot un luxe.

Però també us parlarem de molts altres actes, com per exemple d’altres concerts que tenen en comú la commemoració de l’any Viladesau: aquest diumenge dia 11, a la tarda, al Teatre Fontova de Calonge, on la cobla Ciutat de Girona i la cantant Susanna del Saz presentaran el seu espectacle De músic a mite; o el concert que el proper dissabte dia 18, també a la tarda, farà la cobla Mediterrània a l’Ateneu Foment Hortenc, de Barcelona, també dedicat al compositor calongí.

Al Youtube de la setmana hi trobarem un tema del grup AMBAUKATUNÀBIA titulat “Vull ser castellera” del seu treball TAL DIA FARÀ UN ANY (2014).

Un desig que molta gent estem segurs que afirmarà fefaentment després de veure i, sobretot escoltar (amb auriculars), un altre vídeo meravellós que us linkem a continuació: porta per nom LES PRIMERES MANS, un treball del David Oliete i el Roger Conesa que no dubtem a recomanar fervorosament. Una experiència brutal.

Aquí teniu el Teaser. Podeu trobar el video sencer en aquest link.

També tindrem les SECCIONS, és clar:

– La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve ens destacarà que “Els de Cornellà sumen el 7de7”, a més de fer un repàs a les novetats incorporades al Baròmetre Casteller després del cap de setmana i de la passada diada de Tots Sants.
– A les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens en comenta una de potser no massa coneguda, però prou explícita i contundent: “El meu got és petit però bec en el meu got”.
– Els amics de la Companyia L’Anònima de Jocs ens donaran a conèixer alguns dels anomenats “Jocs d’ermita” en una altra capítol de la seva secció VA DE JOC.
– També tindrem un nou FONS AMADES, que ens prepara mensualment l’Antoni Serés des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya. Aquesta vegada ens parla d’un important publicació en què Amades col·laborà: “San Jorge, la revista”.
– I la Marta Ibàñez ens convidarà a escoltar una història divertida i atrevida de la ma del grup CAFETERA EXPRÉS.Una altra de les seves CANÇONS PICANTS: “El convent de la punxa”.

I tindrem temps de conèixer o recordar, depèn de cadascú, la sardana que ja és setena semifinalista de La Sardana de l’Any 2018: Montblanc Capital de la Sardana”, de l’Alfred Abad. I de parlar-vos d’actuacions d’esbarts, de tocs de campanes, de diades del soci…

Sense oblidar-nos, és clar, dels nostres presos polítics i exiliats. A ells, com sempre, i fins que no tornin a casa, dediquem la nostra feina.

I no us perdeu el vídeo-resum de la Fira Mediterrània de Manresa d’enguany. Aquí el teniu.