26 novetats i la Vella al capdavant

26 novetats i la Vella al capdavant

 

La Colla Vella ha bastit el primer 4de9f de l’any i s’ha situat al primer lloc el Baròmetre. És l’estrena més destacada d’un cap de setmana farcit, amb 18 colles presentant novetats, i on sobresurten també el primer dos folrat dels de Reus i el primer carro gros dels de Granollers.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls s’ha posat al capdavant del Baròmetre Estrella gràcies a l’estrena del castell de 9, el 4de9f, i tenir millor gamma alta de 8. Els rosats també han presentat el pilar de 7 folrat. Els verds de Vilafranca ara són segons i els malves de Terrassa tercers. El podi a quatre el tanquen els d’Igualada.

Els Castellers de Barcelona han sumat el 2de7 i ja tenen els castells de la clàssica de 8: el mateix que tenen els de Mataró i la Jove de Tarragona. Els Xiquets de Reus han posat de sostre el 2de8 amb folre carregat i queden just darrere dels matalassers i davant de la Colla Joves que tanca el Top10.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han incorporat el 2de7 a la segona casella, amb el 4de8 de sostre. Els Xics de Granollers han posat de sostre el 4de8 i també estrenat el 7de7. Els Castellers de Badalona han revalidat ja el 2de7 –el sostre del curs passat–.

Els Castellers del Poble Sec han pujat de nivell amb el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Els Esperxats de l’Estany han pujat als set pisos amb el 3de7 –revalidant le sostre històric de la colla– i recuperant el 4de7 –no el feien des del 2019–. Els Xiquets de Serrallo han incorporat el pilar de 5. Els Margeners de Guissona  han posat el 3de7 de sostre i ja han igualat els millors registres de l’any passat. Els Castellers de Sarrià han situat el 3de6 per sota a la tercera casella.

Els Xerrics d’Olot ho han estrenat tot: 2de6, 5de6, 4de6 amb l’aulla i pde5. Es queden a la par dels Castellers d’Altafulla que han incorporat el 5de6 a la segona casella. Els Castellers del Riberal han situar el 5de6 i 4de6a de millors castells. Els Castellers de Santpedor han posat el 2de6 de sostre. Els Xiquets de Torredembarra han col·locat de sostre el 4de6 amb l’agulla. Els Castellers de Tortosa han estrenat el 4de6 i ara ja tenen el mínim de tres castells de 6. Per últim, pel que fa a les novetats, els Castellers d’Andorra han sumat el 3de6 –només tenien el 4de6–.

Podeu veure el llistat sencer amb 79 colles al barometrecasteller.cat i llegir la crònica de la jornada al digital del Revista Castells.