3 de 9 amb folre de la Colla Vella
a la Selva del Camp
(Crònica 2/06/2014)

A la Selva del Camp, diumenge a la tarda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar el 3de9 amb folre, el primer de l’any. Malauradament la suspensió de l’actuació per manca d’ambulacia no va permetre veure res més per part dels rosats, que es mostren en molt bona forma. Els Xiquets de Tarragona que completar el 4de8 però van fer llenya en l’ntent de 2de8 amb folre, fet que va provocar el trasllat d’un contusionat lleu. Els Xiquets de Reus van fer el 3de8.

3d9 amb folre de la Vella @sergicaballe

Els Minyons de Terrassa també van fer el 3de9 amb folre, en la seva visita a Vilafranca, a la diada del Firal. Els egarencs a més van completar el 4de8 amb l’agulla, el 2de8 amb folre i van coronar el pilar de 6. Els Castellers de la Vila de Gràcia van fer també una gran actuació amb el 4de8 amb l’agulla, el 2de8 amb folre i el 3de8. Per la seva part els amfitrions, els Xicots de Vilafranca, van tornar coronar el 4de8. Enguany en porten tres, un de descarregat.

Els Capgrossos de Mataró, a casa seva i en el seu aniversari, van fer el primer 4de9 amb folre vist aquest any. Va ser al segon intent i en un actuació amb llums i ombres. Van desmuntar el 2de8 amb folre i també dos intents de 7de8. Al final van poder estrenar el pilar de 6. Els Castellers de Sabadell van fer el 5de8, el 3de8 i el van estrenar el 7de8.

El dissabte al Firaentitats de Sants els Castellers de Vilafranca van repetir la millor actuació de l’any, la que van fer a les Fires de Vilafranca: 3de9 amb folre, 4de8 amb l’agulla, 5de8 i pilar de 7 amb folre. Els Castellers de Sants van estrenar el 5de8 i sumar uns altres 2de8 amb folre i 3de8.

El diumenge els Xics de Granollers van fer la seva primera clàssica de 8, va a ser a casa seva en la diada de l’Ascensió. Van descarregar un altre cop el 3de8 i 4de8 i es presenten com una de les colles de 8 més en forma. Els Sagals d’Osona van tornar a descarregar el 3de8, però van desmuntar el 4de8 i un intent previ de 3de8.

A Tarragona, a la diada del seu local, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va coronar per primer cop a la seva història el pilar de 6. En aquesta cita la Colla Joves Xiquets de Valls va estrenar el 4de8 amb l’agulla, el 2de8 amb folre i el pilar de 6. També va fer el 3de8, a Valls s’ensuma un gran Sant Joan per part de les dues colles.

El dissabte a Manacor (Mallorca) la Colla Jove Xiquets de Tarragona hi va portar el 3de8 i el 4de8. A casa seva els Capgrossos de Mataró hi van fer el 4de8.

Per últim, al barri de Ca n’Aurell de la seva ciutat, els Castellers de Terrassa van fer un inent de 4de8, el primer que provaven enguany.