Programa 632 – 15/04/2022 – Edició 2421

Programa 632 – 15/04/2022 – Edició 2421

Concert homenatge de Manuel Oltra amb motiu del centenari del seu naixement al “FES TA FESTA”

Us presentem un programa molt i molt especial: per un cantó un Fes ta Festa concert i per un altre, i molt important, en Jesús Ventura després d’un llarg parèntesi es reincorpora al programa i això sí que és una bona notícia.

Manuel Oltra i Ferrer

Aquesta Setmana Santa volem recordar la figura d’un dels més grans compositors de casa nostra, el mestre Manuel Oltra, amb motiu del centenari del seu naixement I és per això que volem recuperar una bona part del concert que vam emetre el dia 10 d’agost de 2012 per commemorar aleshores el seu norantè aniversari.

Un concert centrat en la seva música per a cobla en què inclogué altres instruments forans a la formació i a la música lliure per a cobla en general.

Així escoltarem:

  • Rapsòdia per a piano i cobla, en la versió de la Cobla Mediterrània i el pianista Albert Guinovart, sota la direcció del mateix autor.
  • Fantasia i fuga, una peça per a violoncel i cobla, interpretada pel violoncel·lista Nabí Cabestany i la cobla Mediterrània sota la direcció del nostre director de programa, en Jesús Ventura.
  • Suite primària, per a dos clarinets, percussió i cobla, en la versió de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb els clarinetistes Larry Passin i Josep Fuster i amb Santi Molas a la percussió, tots ells dirigits per Jordi León.
  • Glosa de la Contradansa d’Alentorn, creació sobre la melodia popular del ballet del mateix nom, en versió de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida igualment per Jordi León.
  • Per acabar amb Montmagastre, petit quadre simfònic, interpretat per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, de nou sota la batuta de Jordi León.

El darrer tema musical del programa també serà una sardana del mestre Oltra, la titulada “Il·luminada”, escrita l’any 1982 i dedicada a la seva esposa Pepa Vives: “Des de la meva vida il·luminada gràcies a tu”.

Tot i l’excepcionalitat d’aquest Fes Ta Festa també tindrem seccions:

I la setmana que ve, més.