3de9f de Vilafranca i catedrals de la Jove de Tarragona i la Vella de Valls

3de9f de Vilafranca i catedrals de la Jove de Tarragona i la Vella de Valls

El 3 de 9 amb folre dels Verds
El 3 de 9 amb folre dels Verds

(Crònica 09/05/2016)

Tot i la pluja, el passat cap de setmana van poder-se celebrar la majoria d’actuacions -algunes sota cobert-. Diades que van aportar fins a 24 novetats al Baròmetre Casteller d’aquesta temporada.

Els Castellers de Vilafranca van fer el 3de9f més matiner de la seva història Sants. En aquest cita els amfitrions, els Castellers de Sants i també els Xiquets de Tarragona van estrenar el 2de8f. També va anar d’estrena la Vella de Valls que va portar el 5de8 fins a Lleida, mentre la Jove de Tarragona va fer la mateixa catedral a casa seva, a més va carregar el primer 4de8 amb agulla lila del curs. Els Castellers de Sabadell també va sumar un nou castell en aquesta temporada, el 7de8 que van fer a Sant Cugat del Vallès. Fora dels tres millors castells que recull el Baròmetre, els Minyons també van estrenar aquest 7de8 a la Fira Modernista de Terrassa.

Entre les colles de 8 destaca l’estrena del 3de8 dels Moixiganguers d’Igualada a Sant Cugat.

En els set pisos destaca el 2de7 coronat dels de Sant Pere i Sant Pau a Figueres, on també van estrenar el 4de7 amb agulla. En aquesta cita la colla local figuerenca va sumar el 7de7 i la Jove de Sitges el 5de7. A Lleida els castellers de la ciutat van completar el 5de7, i també van sumar el 7de7 i el pilar de 5. Els d’Esparreguera, a casa seva, van afegir el 4de7 amb agulla i el pilar de 5 i a Tarragona els Nois de la Torre van aconseguir el primer 3de7 de l’any.

Per últim han arribat els primers 2de6, 3de6a i 3de6 dels de Gavà, el 5de6 dels Pallagos del Conflent, el 4de6 dels de Tortosa i el 3de6 carregat dels Vailets de Gelida.

En total 24 novetats Estrella que ha pujat al marcador que recull l’estat de la temporada: el Baròmetre Casteller que podeu consultat a través de l’App per a mòbils o a la web barometrecasteller.cat