4 colles amb castell de 9 i divuit més amb castell de 8

4 colles amb castell de 9 i divuit més amb castell de 8

Hola companys del Fes ta festa. Aquesta setmana des del Baròmetre Estrella hem recopilat 16 noves entrades per part de 12 colles castelleres.

La Joves de Valls ha pujat als 9 pisos amb el 3de9f. Els vermells són la quarta colla de 9 del 2024 que assoleix castells de 9: per darrere dels Verds, la Colla Vella i la Jove de Tarragona. Els Minyons de Terrassa han col·locat de sostre el 5de8, lluny del nivell de les quatre de Sant Fèlix 2024, i se situen a la par dels Xiquets de Tarragona i encara per sota dels Capgrossos.

Els Castellers de Barcelona han fet un salt endavant amb una doble estrena: el 7de8 i el 3de8. Els Sagals d’Osona han incorporat el 2de7 i els Marrecs de Salt han completat el 4de8. Els saballuts de Sabadell han coronat el 2de7. La Jove de Barcelona entra en el Top 20 amb l’estrena del 4de8 i la novetat del 7de7, en el dia que han fet la seva millor trilogia.

Més avall, el maduixots de l’Alt Maresme i la Selva Marítima han presentat el 4de7. Els Castellers de Tortosa (56) han recuperat el pilar de 5 i el 2de6, construcciones que no feien des del 2022. La Jove de l’Hospitalet  també ha recuperat castells amb el 5de6 i el 4de6 amb agulla (que no feien des del 2019). Els guillats de la Selva han fet per primer cop el 5de6. Per últim, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta han recuperat el 3de6 amb l’agulla, el primer en cinc anys.

El Top-20 de la setmana

I això és tot per avui. Recordeu que podeu veure el llistat sencer al web barometrecasteller.cat i podeu llegir les cròniques al digital de la Revista Castells.