5 de 9 verd carregat i rosat descarregat
Crònica 24/10/2011

5 de 9 verd carregat i rosat descarregat
Crònica 24/10/2011

La Vella de Valls completa el 5 de 9 l’endemà que Vilafranca el carrega.

Novetats al món casteller. La Joves descarrega un castell de 9, Sabadell carrega el pilar de 6 i Igualada i Sitges completen el 4 de 8.

5 de 9 de la Vella

La supercatedral, el 5 de 9 ha estat el gran protagonista del cap de setmana. Sitges i Valls han vist un gamma extra que tan sols s’havia deixat veure enguany a Tarragona. La Colla Vella el va descarregar diumenge a Santa Úrsula i els verds dissabte a la diada dels de Sitges.

La diada vallenca per excel•lència, Santa Úrsula, va permetre veure un gamma extra. La Vella de Valls va culminar la bona temporada que porta tot descarregant el 5 de 9, un castell que no completaven des del 2002 i a Valls des del 1997. Els de la camisa rosada van obrir la diada amb el dotzè 3 de 9 de l’any, deixant en anècdota el que van carregar a La Bisbal. Després van adjudicar-se la supercatedral amb aparent facilitat. El setè 5 de 9 que descarreguen en el seu historial i amb que igualen els 19 assolits també pels Minyons de Terrassa. Van saber pujar-lo amb facilitat, la baixada també va ser de bona execució. Un gran castell que se suma als dos 9 de 8 aconseguits aquest any i als disset castells bàsics de 9 que han facturat aquest any. A la tercera ronda van voler anar a més i van provar sense èxit el 4 de 9 sense folre. El castell va cedir prematurament amb els dosos encara remuntant el tronc. Després van fer un 4 de 9 folrat, completant una trilogia de 9, per cloure amb el pilar de 6.

La Jove de Valls va ressorgir de les cendres i van fer el mínim esperat per una colla de la seva categoria. Van descarregar d’entrada el 4 de 9, el primer castell de 9 de completat en aquest any i el 4 de 9 número cinquanta descarregat pels vermells. A la segona ronda van anar per el 3 de 9, en aquest cas no els va anar tant be i va fer llenya just coronat el castell. Després van completar la torre de 8. La Joves tanca un any per oblidar amb tan sols cinc castells de 9, un d’ells descarregat.

5 de 9 dels verds

El dissabte a Sitges els Castellers de Vilafranca també van fer el 5 de 9, però en aquest cas tan sols coronar. Els verds van portar per primer cop la supercatedral a Sitges i van fer llenya quan ja sortien els dosos del 3. D’entrada havien descarregat el 3 de 9, el que fa 21 de l’any, rècord en una temporada. Després vindria el 5 de 9, el primer de l’any dels de la camisa verda i ampliant fins a set les estructures diferents de gamma extra que han assolit enguany. En total han fet ja 18 castells de gamma extra aquest 2011. Després de la caiguda del 5 de 9 van fer la torre de 8. Van tancar amb el pilar de 7. La Jove de Sitges va recuperar el 4 de 8 en aquest diada i els Castellers de Sants van completar, com a destacat, el segon 5 de 8 de l’any .

També dissabte, a Tarragona, la Jove va tancar temporada amb una estrena, el 7 de 8. Un castell novedós que tan sols s’havia vist un sol cop, per Sant Jordi a càrrec dels de Vilafranca. Els liles també van completar el 4 de 8 amb l’agulla i el 5 de 8 i van carregar el pilar de 6. Els de Gràcia van tornar a carregar la torre de 8, en aquest cas lluny de casa. Els de Sant Cugat també van revalidar el seu sostre, van completar el 4 de 8.

A remarcar també l’actuació dels de Sabadell en la seva diada, diumenge van tornar a carregar la torre de 8 i van estrenar el pilar de 6. Aquest és el primer espadat de mèrit en l’historia dels saballuts. Marrecs de Salt i Castellers de Terrassa i van fer el 2 de 7.

Finalment a Igualada els Moixiganguers van descarregar el 4 de 8, el primer de l’any completat. Els de Lleida van carregar-lo i els Sagals d’Osona van fer la torre de 7.