50 municipis de 9
Crònica 18/06/2012

50 municipis de 9
Crònica 18/06/2012

Molins de Rei es converteix en el cinquantè municipi que veu un castell de nou pisos.

La temporada segueix animada a portes de Sant Joan.

Els Castellers de Vilafranca, de viatge a New York fins diumenge, van convertir Molins de Rei en plaça de 9. I ja son cinquanta els municipis que han vist castells de 9 arreu del món. Els verds hi van estrenar el 4de9, a més de revalidar el 3de9 i el 4de8 amb l’agulla. Els Castellers de la vila de Gràcia van tornar a fer el 4de8 i el 2de7. A més van fer per primer cop el 7de7, i ja son setze les colles que l’han fet des de la seva invenció ara farà tres anys. En aquesta diada els Sagals d’Osona van fer també el 4de8 i els Matossers de Molins es van conformar amb castells de 6.

A Barcelona, a la plaça de sant Jaume, els Minyons de Terrassa van fer també el 3de9. Van revalidar a més el 5de8 i 2de8. Els Castellers de Barcelona van avantçar molt la temporada al estrenar el 2de8 i sumar també uns altres 3de8 i 4de8. L’any passat no van fer la torre folrada fins a la Mercè, al setembre. Els Capgrossos de Mataró van signar també el triplet de 8.

Els Castellers de Sabadell en propia plaça van tornar a fer la clàssica de vuit. Al seu costat els de Badalona van fer el 3de7 amb l’agulla i els d’Esplugues el 5de7. Aquests darrers en ple dol per la perdua del jove casteller i company periodista Pau Albornà.

Finalment, del dissabte, destacar el 4de8 dels Xiquets de Tarragona a Algemesí (al País Valencià). Els Nens del Vendrell hi van portar el 3de7. Les Muixerangues locals van fer les ancestrals torretes, origen del fet casteller. A Vilanova els Bordegassos van fer el 2de7 i els Xicots de Vilafranca el 5de7. Per últim a Barcelona, a la festa catalana, els Castellers de Barcelona van fer la clàssica de 8 i els del Poble Sec el 3de7.