54 novetats i deu colles més al Baròmetre

54 novetats i deu colles més al Baròmetre

El retorn a la plaça, després de Setmana Santa, ha estat florit. 28 colles han anat d’estrena.

Aquest passat cap de setmana han fet els seus primers castells de l’any en total de 10 colles: els Xiquets de Tarragona i les colles de Castelldefels, l’Arboç, Cambrils, Castellar del Vallès, Santa Cristina d’Aro, la Selva, Begues, Tortosa i Gelida. Encara, però, queden setze colles convencionals per estrenar-se enguany.

Repassem les novetats més destacades de la jornada. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha sumat el 3de8 i 4de8– i se situa en segon lloc, darrere dels d’Igualada, l’única colla folrada de moment. Els Capgrossos de Mataró han posat de sostre el 3de8 i a la tercera casella el 9de7. Per la seva banda dels Minyons de Terrassa passen al quart lloc, tot i registrar el primer pilar de 6 del curs. Ara, els Verds, són cinquens –sense cap estrena aquesta setmana–. Els Castellers de Barcelona han retornat al Top 10 gràcies al 4de8 que tenen de nou sostre. Els Marrecs de Salt han sumat el 2de7 i els Xiquets de Reus el 2de7 i el 5de7. Tanquen el llistat de les 10 millors colles, els de Sants i de Gràcia sense cap estrena.

De la resta subratlla que els Xiquets de Tarragona han encetat la temporada estrenant-ho tot i situant-se com la colla més en forma de la ciutat: amb el 5de7, 7de7 i els dos bàsics de 7 simultanis. També apuntem que els Encantats de Begues han ressuscitat, amb motiu del seu 10è aniversari, ho han fet amb un 3de6: el seu darrer castell de 6 datava del setembre del 2019.

Recordeu que podeu veure l’estat de les 68 colles que ja han alçat castells aquest any al web del Baròmetre Casteller i que podeu ampliar aquesta informació al web de la Revista Castells.