8 pisos per a la Sagrada Família

8 pisos per a la Sagrada Família

El cap de setmana electoral va deixar bons resultats castellers. Els Castellers de la Sagrada Família van tornar als vuit pisos i va ser una de les alegries de del passat diumenge i de la temporada. En total, es van produir set estrenes, algunes de sostre, un fet destacable en una jornada on la cita electoral sempre acaba condicionant les disponibilitats de camises

Per dalt, tot continua igual, sense cap moviment possible, a l’espera dels que puguin fer els Minyons diumenge a la seva diada. El podi és per la gamma prèmium de la Colla Vella, els Castellers de Vilafranca i la Colla Joves.

L’entrada més forta del cap de setmana va ser per als Castellers de la Sagrada Família (25) amb el 4de8 que van recuperar al Poble Sec –l’any passat no en van fer cap–. El carro gros verd figura ara com el seu sostre i amb ells ja hi ha 26 colles que han fet l’aleta als vuit pisos aquest any.

Els Castellers de Berga (28) van coronar, a Vic, el 2de7. Tot i que només carregat, és el castell més valuós de l’any dels berguedans. En tot el Baròmetre només hi ha tres colles –de les 94 que el conformen– amb un castell carregat com el seu registre més valuós. La següent novetat és per als Castellers del Poble Sec (30), amb el 7de7 fet diumenge a casa seva, que és el seu segon millor castell. Els de la camisa blau cel queden equiparats amb sis altres colles: Castellers de Cornellà, Jove de Barcelona, Castellers d’Esplugues, Castellers de Castelldefels, Castellers de l’Alt Maresme i la Colla Castellera de Figueres.

Els Esperxats de l’Estany (48) van recuperar, a Caldes, el pilar de 5. Els Castellers de Mediona (49) van presentar, a Montblanc, el 9de6 i el van situar com el segon millor registre de la debutant colla de 7. Finalment, van arribar les novetats del 4de6 dels Castellers de Rubí (82) –el seu tercer millor castell fet ahir a Santa Coloma– i el 3de6 amb l’agulla de la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample (82) que van situar, a Badalona, com el seu nou sostre. Aquestes dues colles han pogut completar tres castells de 6 diferents i han quedat igualats amb els Castellers de Sant Adrià, Castellers on London, Castellers de Santa Coloma, Xiqüeles del Delta, Xiquets de Torredembarra i Castellers de Tortosa.

Podeu repassar tot el llistat sencer de colles i els seus millors castells de l’any a l’App i web del Baròmetre Casteller.