Categoria «Contes i mentides»

Segons diuen, dient les veritats es perden les amistats. I com que el que nosaltres busquem és fer amics, hem decidit fer el contrari, explicar mentides, volem dir, contes. Per que els contes són mentides que, de fet, no enganyen a ningú; tothom sap que són mentides carregades de veritats.
L’Albert Estengre, ens mostrarà miralls on ens hi podrem veure a nosaltres i als altres, ens portarà a un món on imaginarem les coses en lloc d’haver-les de patir i ens farà gaudir de la virtut de travessar muralles invisibles, tot ignorant l’espai i el temps.
Els contes viatgen de boca a orella però, no us enganyeu, també fan servir imatges. Escodrinyen dins nostre fins que ens fan veure la més adient. Per aixòpensem que aquesta proposta del FES TA FESTA, és una molt bona manera d’escoltar i de veure contes i mentides. En definitiva, de fer amics.

El rei i la velleta

  Temps era temps, a Catalunya hi havia un rei molt antipàtic, mal agradós. Era un rei que no agradava a ningú…     https://www.vilaweb.cat/noticies/300-contes-per-a-un-tricentemari-el-rei-la-velleta/    

La balena goluda

  Diu que una vegada hi havia un home amb un carro gros, grossíssim!! carregat de palla i, vet-aquí que va haver d’anar a portar la palla a un poble arran de mar …   https://www.youtube.com/watch?v=7zRVeM0JlZQ