Els Minyons coronen
el 5 de 9 amb folre
(Crònica 18/11/2013)

Els Minyons coronen
el 5 de 9 amb folre
(Crònica 18/11/2013)

En la seva diada dels Minyons de Terrassa van coronar el 5de9 amb folre, des del 2008 que no ho feien i sumen el vintè del seu historial (10 de carregats. Va ser a la segona ronda, després de completar el 3de9 amb folre de sortida. La pluja i la caiguda van afectar la diada, a la tercera ronda van fer el 4de8 i van desestimar el pilar de 8 amb folre i manilles anunciat. Els Castellers de Sants van millorar un altre cop la seva diada històrica: ara la tenen amb el 4de9f, 3de9f, 4de8a i Pde7f. El 3de9 amb folre ha estat el desè que completen en el seu historial. Els Castellers de Barcelona no van estar tant esplèndids. Van fallar en l’intent de 3de9 amb folre, el primer que els cau enguany abans de l’aleta. Van completar el 5de8, el 3de8 i el 4de8.

A la diada de vigília, el dissabte, els Minyons de Terrassa havien fet el 5de8, 2de8 amb folre, 3de8 i pilar de 7 amb folre. Els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Cornellà van fer castells de set.

A Barcelona, en la seva diada, els Castellers de la Vila de Gràcia van cornar un altre 3de9 amb folre. En l’any de la seva estrena n’han descarregat un i coronat dos. També van fer el 2de8 amb folre i el 7de8. Els Castellers del Poble Sec van fer el seu primer castell de vuit, descarregant el 4de8. A més van fer el 2de7 i 3de7 per sota en la seva millor diada de mai. Els Xics de Granollers van fer castells de set.

Finalment, a la festa de final de temporada, els Castellers de Lleida van fer el 2de7. Amb aquestes actuacions es tanca la temporada regular, a la primavera les colles tornaran a les places amb castells de vuit.