La Vella fa gamma extra
per Sant Joan
(Crònica 25/06/2014)

La Vella fa gamma extra
per Sant Joan
(Crònica 25/06/2014)

Repassem les tres actuacions més destacades del passat cap de setmana i les actuacions al voltant de Sant Joan.

Aquest dilluns a Completes, gairebé a la mitjanit, les dues colles han celebrat la vigília més potent de les vistes a Valls. A l’antiga, en tanda simultània, han un gran actuació. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha bastit el 4de8 amb l’agulla, el 3de9 amb folre, el 2de8 amb folre i han estrenat el pilar de 7 amb folre. La Colla Joves Xiquets de Valls ha obert amb el 2de8 amb folre, després ha completat el 5de8 i ha desmuntat un intent de 3de9 amb folre (que provava per primer aquest any i també per Completes). Han acabat amb èxit amb el 4de8 amb l’agulla i estrenant el pilar de 7 amb folre.

2 de 9 amb folre i manilles carregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Dimarts, el dia de Sant Joan, la Colla Joves ha obert descarregant el segon 4de9 amb folre de l’any. La Colla Vella ha replicat amb el quart 3de9 amb folre del curs. A la segona ronda els vermells han clavat el 4de8 amb l’agulla mentre els rosats han coronat el 2de9 amb folre i manilles, el primer gamma extra del 2014. Ha estat el més 2de9fm matiner de la història. La tercera ronda a començat sota la pluja, la Joves ha estrenat el 3de9 amb folre. La Colla Vella, sota un xàfec, ha sentenciat al seu favor amb el 4de9 amb folre. La diada ha quedat suspesa sense pilars, després d’una tercera ronda èpica.

Al vespre a Tarragona també s’ha viscut una gran diada amb castells de 9. La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha lluit en descarregar el 3de9 amb folre, el 4de8 amb l’agulla, el 5de8 i el pilar de 6. Els Xiquets de Tarragona, que també estan en un gran moment, han estrenat el 3de9 amb folre, el més matiner, i també han completat el 2de8 amb folre i el 4de8. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han tornat a coronar el pilar de 6, el seu millor valor fins al moment.

Diumenge passat a Cornellà, festa major Corpus, els Minyons de Terrassa i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van fer una gran actuació, idèntica per a les dues colles: 3de9 amb folre, 5de8, 2de8 amb folre i pilar de 6. Gran diada i equilibri de forces a una setmana del seu retrobament a Terrassa, els Minyons amb opcions de gamma extra. Cal destacar que la Jove de Tarragona va estrenar el 2de8f.

A Vilassar de Mar, festa major, els Capgrossos de Mataró van tornar a plantar el 4de9 amb folre, el segon de l’any i baluard fins al moment de la temporada. Aquest cop sí van descarregar el 3de8, després d’un desmuntat, i van estrenar el 2de8 amb folre. També van completar el pilar de 6. Sembla que retornen a la regularitat. El dissabte, en pròpia plaça a la festa del c/Sant Joan, va fer el 4de8 i pilar de 6.

També el dissabte, a Reus, els Castellers de la Vila de Gràcia van oferir un repertori de gran nivell, van descarregar el primer 5de8 de l’any. També van desmuntar el primer intent de 3de9 amb folre d’aquest any. Van completar a més el 4de8 amb l’agulla, el 2de8 amb folre i el pilar de 6. Els Xiquets de Reus van revalidar a casa el 2de8 amb folre, el 3de8 i van coronar el primer 4de8 de l’any. Tripleta incomplerta amb el castell més senzill carregat, el proper cap de setmana tindran l’oportunitat d’esmenar-ho.