Els verds coronen
el pilar de 8 i el 9 de 8
(Crònica 14/07/2014)

Els verds coronen
el pilar de 8 i el 9 de 8
(Crònica 14/07/2014)

Cap de setmana d’alta intensitat amb noves estrenes i diverses actuacions amb castells de 8, de 9 i també de gamma extra.

El dissabte a Altafulla els Castellers de Vilafranca van coronar el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada, se’ls va escapar quan ja havien fet el més difícil. La plaça del Pou tornava a veure gamma extra quinze anys després, els Verds van carregar el pilar de 8 a l’any 1999. En les tres rondes de castells van signar la tripleta vilafranquina: 3de9f, 4de9f i 4de8a. Els Xiquets de Tarragona van portar per primer cop castells de 9 a aquesta plaça, i per partida doble. Van completar el 3de9 amb folre i van estrenar el 4de9 amb folre, el més matiner del seu historial. També van fer el 2de8 amb folre en una diada que els posa en una situació de privilegi. La Colla Vella dels Xiquets de Valls van fer un bon paper tot i patir baixes temporals sensibles, va plantar el 3de9 amb folre,el 5de8 i el 2de8 amb folre.

A Torredembarra, diumenge a la tarda, es va viure un gran duel. Els Castellers de Vilafranca van estrenar el 9de8, tot i que va quedar tant sols coronat per el despenjament del pom en la última passada.També han fet el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va clavar una altra tripleta: assolint per primer cop el 3de8 amb l’agulla i acompanyant-lo del 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

També es van veure castells de 9 en quatre indrets més. El dissabte els Castellers de Sants van estrenar a casa seva el 4de8 amb l’agulla i el pilar de 6, completant la tripleta vilafranquina amb el 3de9f, 4de9f. Els Capgrossos de Mataró van estrenar el 4de8 amb l’agulla, que no completaven des del 2009. Els del Maresme a més van fer el 2de8 amb folre, el 3de8 i el pilar de 6. Els Minyons de Terrassa van pujar aquest diumenge a La Mola (terme de Matadepera) a més de 1.000 metres d’altitud i han plantat el 3de9 amb folre, el 5de8, el 2de8 amb folre i el vano de 6. Per la seva banda els Capgrossos de Mataró, diumenge a Premià de Mar, van fer el 4de9 amb folre, el 4de8 amb l’agulla, el 2de8 amb folre i el pilar de 6. Els Castellers de Barcelona van coronar el 3de9 amb folre al Raval de Barcelona, van estrenar el 4de8 amb l’agullla i van completar també el 2de8 amb folre i el pilar de 6.

D’altres resultats destacats són el de la Colla Joves Xiquets de Valls, aquest diumenge a Banyeres, on va fer el 2de8 amb folre, el 3de8 i el 4de8. A Súria els Castellers de la Vila de Gràcia van fer el 3de8, el 4de8 i el pilar de 6. Els Sagals d’Osona hi van portar el 3de8 i el 4de8. A Palafrugell els Marrecs de Salt hi van fer el 3de8 i el 4de8, els Xics de Granollers el 4de8. A Polinyà el Castellers de Sabadell hi van completar el 3de8 i a Mira-Sol (Sant Cugat) els Castellers de Sant Cugat el 4de8. Finalment els Xiquets de Reus van fer el 3de8 a Esparreguera.