Torna Serrallonga – Mesclat

Torna Serrallonga – Mesclat

CD MesclatJoan Sala i Ferrer, anomenat també Joan de Serrallonga va néixer a Viladrau el 21 d’abril de 1594, en el si d’una família pagesa benestant. Aviat, però, les dificultats econòmiques el van empènyer a delinquir. Aquest és el principi d’una història molt llarga, d’una vida relativament curta. Però com que aquí parlem i escoltem música, direm que a principis del segle passat es va fer una sarsuela sobre la vida del Bandoler i que molts anys més tard el grup de música popular Esquirols va fer una cançó dedicada al mateix personatge.

I avui l’escoltarem, com habitualment fem en aquest espai, en una versió alternativa i amb ritme d’eskà. Ens la porten el grup de músics de diversos conjunts, reunits amb el nom de Mesclat, amb en Titot al davant.
——————————————-
També la tenim al Youtube:

——————————————-
I aquí teniu la lletra:

Del cor de les Guilleries
sortirà un gran espetec
que en farà ressons de guerra
a les parets de Tavertet.

Des de Sau a La Cellera,
des del Far al Matagalls,
el trabuc d’en Serrallonga
tornarà als amagatalls.

Torna, torna, Serrallonga,
que l’alzina ens cremaran,
que ens arrencaran les pedres,
que la terra ens robaran.

——————————————-
I finalment, un altre Youtube (estàtic) amb la versió del grup ESQUIROLS: