Xiquetes, canteu, balleu

Xiquetes, canteu, balleu

Carnaval: “Xiquetes canteu, balleu”.

Els elements festius que constitueixen el nostre Carnaval, juntament amb els elements de la Quaresma i la Pasqua, amb l’amalgama de continguts pagans i cristians: disbauxa-purificació, caos-ordre, extinció del foc vell i encesa del foc nou, tenebra-llum, etc. Ens indueixen a una interpretació relacionada amb els elements de la celebració antiga de l’any nou.

Són molts els elements sonors i musicals que intervenen en el nostre Carnaval. Avui escoltarem una corranda de Rasquera (Ribera d’Ebre). És un gènere vocal característic d’aquests dies de festa que entonaven les dones pels carrers amb estil de jota. La canta Pepita Bladé i la van recollir Salvador Palomar i Salvador Rebés el 25 de novembre de 1988.