El juny arriba amb gamma extra

El juny arriba amb gamma extra

(Crònica 06/06/2016)

2 de 9 amb folre i manilles dels Verds
2 de 9 amb folre i manilles dels Verds

Els Castellers de Vilafranca encapçalen el Baròmetre 2016 amb la flamant estrena de la torre de 9 de dissabte a Sant Quintí de Mediona, el primer gamma extra de l’any.

Seguint amb el repàs de noves fites cal subratllar la doble estrena de 9 dels Capgrossos de Mataró, amb el 3de9f i 4de9f del seu Aniversari. Amb ells ja són sis les colles que ha revalidat castells de 9 enguany.

En els 8 pisos destaca el 4de8 amb agulla coronat dels Xiquets de Tarragona, el 5de8 carregat dels Castellers de Sant Cugat i una tercera estrena a mitges, el 2de8f carregat dels Castellers de Sabadell.

Dues torres més han entrat com a novetat al Baròmetre: El 2de7 descarregat, ara sí, dels de Sant Pere i Sant Pau i el primer 2de7 carregat en la història dels Castellers de Berga. A més, en els 7 pisos, els Sagals d’Osona han sumat el 7de7.

Entre les colles de 6 apuntar que els Castellers de Sant Adrià han estrenat el 2de6, els Castellers de Santpedor el 7de6 i els Castellers de Santa Coloma el 3de6 amb agulla carregat i el 4de6.

En total s’han registrat 13 estrenes en aquesta setmana. Recordeu que a la web i a l’App del Baròmetre Casteller trobareu els tres millors castells i el millor pilar d’un total de 84 colles.