La remendaire – Grup CRESCENDO

La remendaire – Grup CRESCENDO

Aquesta cançó recollida a la Catalunya nord i enregistrada en un primer moment pel grup Crescendo (Ramon Gual i Batlle i Joan Miquel Paraire) és una havanera que molt subtilment ens explica a què es dedica aquesta remendaire -que adoba xarxes de pescar- per intentar sobreviure sense patir pel pa. La remendaire té una “parra que fa raïms i a la carretera convida els fadrins”. Ja ho veieu que això de “fer la carretera” té llargs anys d’ús i abús. La noia no es vol resignar a cosir xarxa i a esperar un mariner que no portarà gran cosa a casa per fer bullir l’olla.

La cançó va ser treta exactament del cançoner d’en Vilarem i Carcassonne (recull de cançons publicat al 1947 en reedició de finals del segle XIX), ens diuen al llibret que acompanya el CD. Després la van tornar a gravar els Ministrils del Rosselló. Us hem volgut posar la primera versió perquè van ser en Ramon Gual i en Miquel Paraire que la van cantar en primer lloc.

Gaudiu d’aquest fantàstic ritme d’havanera.

LA REMENDAIRE

Ella és remendaire, ne fa el seu estat
mes no estima gaire d’adobar el filat
Que tothom ja ho sap, de joves al pobles no en trobaràs cap.

Deia a la seva mare: -Jo no em vull casar
amb un mariner perquè no guanya el pa.
Que tothom ja ho sap, de joves al pobles no en trobaràs cap.

Ella en té una parra que n’hi té raïms.
a la carretera, convida els fadrins.
Que tothom ja ho sap, de joves al pobles no en trobaràs cap.