Llacets, papers i paquets

Llacets, papers i paquets

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

Com que el caparró (de mena) el tenim “obsessionat” per al que hi arriba haver a dintre; anem per feina i, sovint de qualsevol manera, obrim els paquets de regal carregant-nos sense massa miraments tota bellesa plàstica externa realitzada amb cura per mans traçudes i amb especial delicadesa. Bé, això, gairebé… sempre. Però, ara, no és precisament ben bé del que vull parlar perquè, en concret, em referiré més aviat sobre els “embolcalls” que, en un primer moment, quan tots plegats som obsequiats comencem de forma “educada” a obrir-los cercant on punyetes s’albira una punteta de “celo” per, de forma progressiva i cada segon que passa amb menys destresa, anar estripant papers ofuscats en veure què s’hi amaga en l’interior. Ep! No ho dic per reutilitzar els papers de regal (degudament planxats amb les mans com un “tacanyo”) però, posats a comentar la jugada, he de dir que, a casa, sí que ho fem d’aquesta manera i els fulls els tenim guardats en un dels calaixos del moble del menjador tot oferint-los una segona oportunitat igual que els llacets de colors.

Que fort! Però, des que hem votat República, als morros, hi ha qui s’ha encarregat de fer-nos esclatar un paquetot amb el llacet negre del “constitucional 155” farcit amb presos polítics (en Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Meritxell Borrás, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Carles Mundó, Raül Romeva i Dolors Bassa), l’exili (d’en Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig), així com els mals de panxa de la mesa del Parlament (amb Carme Forcadell al capdavant) entre altres bestieses.

Total, que posats a parlar de llaços, em trobareu circulant amb un de groc enganxat a la roba fins el dia que faci falta perquè, tancar i multar a representats polítics escollits pel poble per ser fidels al programa electoral que presentaren a les eleccions… que voleu que us digui, m’entristeix. D’aquí la meva solidaritat com, de la mateixa manera, disposo d’altres llacets de colors per causes diverses (rosa pel càncer, verd per l’ecologia, blau pels abusos, negre pel dol, vermell, lila, taronja Ah, pel que fa a papers, al calaix en tenim un de rebregat amb Piolins que no descarto per l’Epifania embolicar-hi carbó.

Una abraçada ben forta… i, ben aviat cap a casa!