Gira el món – Carles Cuberes

Gira el món – Carles Cuberes

En Carles Cuberes és un músic-animador d’espectacles per a tots els públics que des de l’any 1998 va voltant per places i carrers amb els seus espectacles. Els que hem tingut la sort de veure’l en acció podem donar testimoni de la seva professionalitat, de la meticulositat a l’hora de crear i polir els seus espectacles i de la seva complicitat amb el públic i el seu gran sentit de l’humor.

D’entrada va començar fent animació amb el duet Antaviana, després amb el grup Tres que l’Engresquen i també amb La Patxanga Txunga per després acabar encetant la seva carrera en solitari.

La seva experiència musical va començar de forma autodidacta i els darrers anys ha rebut formació artística a l’Escola de Clown de Barcelona, de tècnica voice-craft a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia i a l’escola Vocal Factory de Barcelona i de teatre musical a l’Aula de Teatre Musical del Kursaal de Manresa. A més a més també s’ha enriquit també amb la seva participació en diverses formacions d’estils de tota mena, des de la música celta al rock, la rumba o el folk. Va ser membre, com a compositor i intèrpret, del grup de rumba-fusió Yerba Mate,

L’any 2006 enregistrà Cassoles, Olles i Cançons, el seu primer treball de música infantil, en el marc de la proposta educativa Compartir de la Federació Catalana de l’Esplai. Dues de les cançons d’aquest disc van ser premiades l’any 2007 a la setzena edició del Premi Mirall de composicions musicals adreçades a infants.

L’octubre de 2009 va participar en una expedició de Pallassos Sense Fronteres a Costa d’Ivori, juntament amb en Roger Canals i en Jaume Ibars, amb el seu espectacle Afri.cats. L’any 2010 va editar el seu segon treball Desperta!-11 cançons per esteranyinar el magí, una autoedició sota llicència Creative Commons.

Des del 2011 forma part del projecte Contes del Món de l’associació ComSoc, duent a terme juntament amb altres animadors els espectacles Diada dels Contes del Món i L’Ocell de la Felicitat.

L’any 2014 sortí a la llum el seu CD Karibú! – Cançons i danses per un món més just, nascut del seu espectacle musical d’animació homònim en el que a través de les cançons i danses treballava de forma explícita valors com la interculturalitat, la solidaritat, la cooperació i els Drets dels Infants. El mateix any va publicar Cançons de Butxaca , un treball dirigit especialment als infants més petits (0-5 anys)

L’any 2016 va començar un nou projecte en forma d’espectacle poètico-musical a partir de poemes de Joana Raspall, amb la intenció d’apropar els més menuts al meravellós món de la poesia.

Actualment té diversos espectacles d’animació, de contes i de poesia musical en circulació tots ells, com ja he dit molt i molt recomanables.

Escoltarem la cançó d’en Carles Cuberes GIRA EL MÓN del seu cd KARIBÚ cançons i danses per un món més just

http://www.carlescuberes.com/