Tothom vol justícia,
però no per casa seva

Tothom vol justícia,
però no per casa seva

Tothom vol que la justícia es respecti i s’apliqui implacablement, sempre que no li toqui directament a ell o als seus. És un doble raser i una doble moral molt estesa i consentida.

Només cal mirar les declaracions inflamades dels partits polítics amb els escàndols que afecten… els altres partits. I el silenci o les justificacions ignominioses que troben als mateixos actes quan els fa algú de les seves files.

Bona és la justícia si no la doblés la malícia. I quan la justícia és sota sospita de no actuar amb equitat, llavors el que se’n va en orris és la democràcia i el nostre sistema social. Aquesta justícia que aprova injustícies, que vota per quotes de poder o que dicta sentències d’una manera aleatòria o indiscriminada no fa cap bé a la balança que aguanta aquella dona cega…

Tothom vol justícia, però no per casa seva.