Pretemporada remullada
i fent pinya per la Llibertat

Pretemporada remullada
i fent pinya per la Llibertat

12 colles han fet castells de 8
i el primer castell de 9 s’està fent esperar

Per Sant Jordi s’enceta la temporada oficiosament.Tot això ja hi hagut activitat des de principis d’any, malgrat alguns caps de setmana plujosos i el darrer de mobilització amb una cinquantena de colles donat suport a la llibertat dels presos polítics o exiliats.

La pretemporada castellera, fins a vigílies de Sant Jordi, ha permès fer castells de 8 a 12 colles: les més en forma la Vella de Valls (que va fer gira per Sicília) i els Minyons de Terrassa. Les dues han sumat la clàssica de 8 i el pilar de 6. També han els castells de la clàssica els Castellers de Vilafranca, uns sorprenents Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Sant Cugat. Castellers de Barcelona i Jove de Tarragona han fet doblet de 8 i Capgrossos de Mataró, Castellers de Sants, Gràcia i Sabadell també s’han estrenat en els 8 pisos.

29 colles més han fet castells de 7 i 31 més castells de 6. En total ja han estrenat el curs 72 de la norantena de colles actives. Serà, però, Sant Jordi el tret de sortida de la temporada regular i aquest cap de setmana i dilluns arrencaran set mesos de plena activitat castellera. De moment, a diferència de l’any passat, esperant el primer castell de 9 que enguany arribarà més tard.