Fem un cafè

Fem un cafè

Hoooooooooola, bona hora a tothom!

En principi hauria de ser una cosa simple, veritat? – Un cafè!  Doncs, diguem, que… fer, potser sí. Ara; encomanar? També. Només, que, la cosa es complica i, sinó,  parem taula i seiem una estona en un tamboret de barra de bar on es fa evident que els professionals (que remenen la cafetera) en saben un munt.

De fet, a l’hora de fer l’enumeració de variants no sé ni per on començar ja que hi ha uns quants tipus de cafès com, gairebé, clientela que pugui tenir un local. Ep! Sort que just parlem de fer un cafè, perquè és per parar grillat! Aquí exemples: – Un… amb un dit de cafè; un altre de llarg; un de descafeïnat; un de perfumat; un de carregat amb licor; un cigaló;  un trifàsic; un soldat; un tallat curt de cafè; un amb llet condensada; un amb llet de soja… Segueixo?

Oh, i el personal de darrera del taulell el veus concentrat en la feina fabricant peticions amb tota mena de dèries:  – Que sigui amb quatre gotetes de llet freda; que tingui un tel cremós al damunt; que sigui amb gel; que no estigui bullint; que s’hi pugui tirar sucre marró; que s’hi pugui afegir sacarina; que també es pugui beure una punta d’aigua en un got… N’explico més?

Bé, no únicament faré esment de la destresa amb què arriben a preparar els encàrrecs els del gremi de l’hostaleria, no, no! Destacar, en especial, la infinita paciència amb què serveixen  peticions ja que aquí, les manies, encara molt més s’accentuen: -Que sigui servit amb tassa i platet; que la cullereta no sigui de plàstic; que la porcellana porti nansa;  que sigui en un vaset de vidre; que la sucrera tingui tapa al damunt…  Queda clar, no? I és que en això del cafè, som tots plegats una colla de perepunyetes. Ei, però sigui quina sigui la ració, gaudim de l’aroma, el gust, la companyia… i n’assaborim dosis al màxim en qualsevol hora del dia, lloc, bé prou ens trobem a peu dret en un mostrador de carretera, asseguts en cadires de càmping, entaulats en un restaurant… Res, petits plaers de la vida.

Ah, que no us agrada el cafè? No en podeu prendre? És igual, segur que un vici o altre tindreu.  Llavors, canvieu aquí cafè per: te, cervesa, vermut, còctel, vi… aigua, no cal! Que, (encara que sigui fresca) “rovelle

 

 

Una abraçada ben forta… i, fins a la propera!