Els pilars de la llibertat

Els pilars de la llibertat

Setmana amb poques novetats al Baròmetre Casteller on les aletes més comentades van ser les de la Vella de Valls davant de les presons on estan retinguts els presos polítics catalans. El món casteller va tornar a fer-se sentir a favor de la llibertat dels presos i exiliats amb pilars a les poblacions nadiues dels represaliats i a davant les mateixes presons espanyoles.

En l’estrictament casteller apuntem el primer 4de8 dels Castellers de Lleida, el primer de 8 pisos d’aquest any, i el 4de8 dels Sagals d’Osona que ja tenien el 3de8.

En els sis pisos els Xiquets de Vila-seca van estrenar el 2de6, els Torraires de Montblanc el 4de6 amb l’agulla i els Castellers de Sarrià van completar el 3de6.

També va ser notícia el municipi de Castellet i la Gornal, que es va convertit en nova plaça de 9 amb el 3de9f que van fer els verds de Vilafranca a Can Cassanyes, casa pairal del fundador de la colla.

En aquest moment, just abans de Sant Joan, enguany hi ha 8 colles amb sostre de 9 pisos, 16 amb sostre de 8, n’hi ha 25 amb sostre de 7 i 42 amb sostre de 6. Podeu seguir l’estat de la temporada a l’App i web barometrecasteller.cat

També podeu llegir la crònica i els resultats del passat cap de setmana al web de la Revista Castells

Tres de 9 i pilars a les presons