Qui fa un cove fa un cistell

Qui fa un cove fa un cistell

 

L’experiència és un bé preuat que sovint ens arriba tard. Són molts els refranys que lloen l’experiència ben usada. Per exemple, A músic vell li queda el compàs; Qui ha fet avui, farà demà; Qui fa un cistell en fa cent si li donen vímets i temps; On n’hi ha hagut, sempre en queda, tots equivalents del castellà Quien tuvo, retuvo.

I sembla que ara mateix aquesta experiència que donen els anys, en la nostra societat no és valorada ni aprofitada. Els vells ens fan nosa, a les feines volem joves que cobrin poc i els treballadors massa qualificats surten massa cars i a molts llocs els descarten. No crec que sigui el millor camí i el temps em donarà la raó o me la prendrà.

Perquè només fent i desfent aprèn l’aprenent i també diuen que el dimoni en sap més per vell que per dimoni.

Qui fa un cove fa un cistell