Fideus a la cassola

Fideus a la cassola

Un plat tradicional i clàssic de la Cuina Catalana, amb pasta, que s’elabora amb fideus, amb un bon i ben fet sofregit de tomàquet de pera, ceba de Figueres, all i julivert (si es vol fer stricto senso a la catalana) i, s’acompanya, essencialment, de cap de costella de porc. Si hi ha nens a taula, està molt bé, afegir trossets de botifarra o salsitxes, per ells, és més fàcil de menjar.

Nèstor Luján escrivia que no recordava poble d’importància a Catalunya que no tingues “fideueria”. D’aquesta manera la ciutat de Barcelona quan vivia entre muralles en va arribar a tenir fins a quinze.

Així que coincidint aquest dies amb el dia mundial de la pasta avui presentem aquest plat que agrada a tothom.

 

Ingredients per 4 persones:

  • 400 gr. de fideus del número 3
  • 250 gr. de cap de costella tallada amb l’os inclòs
  • 2 salsitxes
  • 2 tomàquets de pera
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 gra d’all
  • Una branqueta de julivert
  • 1’5 litre de caldo de verdures o aigua
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació i cocció dels quatre elements per fer el sofregit

  1. Escaldeu els tomàquets, els pelem, els traiem les llavors i els ratllem. Reservem.
  2. Talleu la ceba fina
  3. Piqueu el gra d’all i el julivert
  4. En una cassola, tradicionalment de terrissa, hi posem: un raig d’oli d’oliva i els trossos de cap de costella i les salsitxes tallades en trossets petits.
  5. Quan s’hagin enrossit posem la ceba tallada fineta, quan estigui ben rossa, afegim els tomàquets ratllats, un polsim de sucre, l’all i el julivert picats.
  6. Deixeu coure aquest sofregit a foc lent i que vagi quedant caramel·litzat remenem de tant en tant.
  7. Incorporeu els fideus donem un parell de voltes que quedin ben impregnats.
  8. Afegiu l’aigua o el caldo lleuger bullint. Deixem coure 10 o 12 minuts – mireu el paquet del fabricant com indicador- . Rectifiquem de sal.

 

Controlem. Han de quedar una mica caldosos.

Que vagi de gust!