La Vella posa la directa
Crònica 08/08/2011

La Vella posa la directa
Crònica 08/08/2011

La Vella posa la directa

 

El 4 de 9 amb folre de la Vella de Valls al Firagost.

Valls ha celebrat un any més la diada el Firagost, coincidint amb el primer dimecres d’agost. Aquest derbi vallenc ha estat clarament per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els de la camisa rosada, que venien d’un cap de setmana molt profitós a Màrtirs i Vilallonga, van fer la tripleta màgica. Van estrenar el 4 de 9 i van completar el tercer 3 de 9 i segon 5 de 8 de l’any. La Colla Joves Xiquets de Valls va conformar-se amb el segon 2 de 8 de l’any i els bàsics 3 i 4 de 8.

La Jove de Tarragona estrena la torre de 8 i els Nens del Vendrell l’intenten sense èxit.

De la resta cal comentar que ha estat un cap de setmana amb castells de 8 a les places del país. El millor castell ha estat el 5 de 8 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a Llorenç del Penedès. Un castell que el tenen plenament dominat i del que ja n’encadenen sis de descarregats. La novetat la va oferir amb la primer torre de 8 lila de l’any, també van fer un 4 de 8 en vistes al de 9 que volen fer per Sant Magí. En aquesta diada els Nens del Vendrell van provar, sense èxit, la torre de 8. Primer van fer un intent desmuntat, amb el dosos col·locats, i després van fer llenya que l’enxaneta ja remuntava per coronar el castell. Dos interessants intents però dèbils en la pròpia estructura. Els vendrellencs van fer el 4 de 8, el segon de l’any, divendres a Sant Vicenç de Calders el van estrenar per sorpresa. A Llorenç van acompanyar-lo del 5 de 7 i a Sant Vicenç de la torre de 7.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tingut doble actuació, dissabte a Vilabella va fer el 4 de 8 i el 2 de 7 i diumenge a La Riba el 3 de 8 i el 2 de 7.

Als Pallaresos, els Xiquets de Tarragona van fer dissabte el 3 de 8 i el 4 de 8 al segon intent. Finalment els Xicots de Vilafranca van coronar la seva primera torre de 7 de l’any, va ser diumenge en una diada davant del seu local social.