Biquini
Avui us proposo un entrepà calent de pernil dolç i formatge fet amb pa de motlle anomenat biquini perquè es va inspirar en l’entrepà que feien a la sala Bikini, de Barcelona, que va popularitzar aquests entrepans adaptant-los del croque-monsieur francès.
A casa, quan erem petits, era la sorpresa i la festa dels dissabtes a la tarda durant el curs escolar. Ara el podeu preparar en qualsevol moment de l’any quan us vingui de gust.
El biquini es fa a la planxa o amb una sandvitxera elèctrica, el pa queda torrat i el formatge fos juntament amb la mantega i el pernil dolç. A diferència del croque-monsieur no porta beixamel ni tampoc està gratinat.
Ingredients: (per a 4 persones)
- 8 llesques de pa de motllo
- 8 talls de pernil cuit o dolç
- 50 gr. de mantega de bona qualitat
- Formatge Emmental al gust
Preparació, elaboració i gratinar
- Pre-escalfeu el forn a 200º C el grill
- Partiu els talls del pernil en dos i el formatge Emmental a la mida del pa
- Unteu les llesques de pa amb la mantega.
- Poseu una llesca de pa de motllo untada amb mantega i tapeu
- Poseu a la planxa o a la sanvitxera.
Que vagi de gust!