Coca de poma

Coca de poma

(tot l’any)

El pastís de poma no té dificultat, és una recepta prou coneguda, tan sols necessites bons ingredients, utensilis que t’ajudin, 30 minuts per prepara-la i una hora de forn aproximadament.

Sempre és un bon recurs tenir-ne a casa per un berenat o un esmorzar:

El pastís, la coca o la tarta de la recepta que acompanyo, en comptes de posar-hi sucre vaig substituir-lo per fructosa, així la poden prendre els que volen tenir cura amb la dieta o els que no poden prendre sucre, també la pots fer amb panela, si la fas amb aquests ingredients no s’aconsegueix una massa amb volum però està igualment deliciosa.

Ingredients:

  • 5 pomes no eren gaire grans
  • 3 ous ecològics
  • 1 iogurt natural (l’envàs l’utilitzarem com a mida per la resta d’ingredients)
  • 3 mides de farina d’espelta ecològica
  • 1 culleradeta de llevat en pols – no poso tot el sobre-
  • 2 mides de sucre, o fructosa o panela, el que prefereixis
  • 1/2 mida d’oli d’oliva verge extra
  • La ratlladura de mitja llimona
  • La farina i la mantega necessària per preparar el motllo
  • La melmelada d’albercoc per decorar

 

Preparació i cocció

  • He utilitzat un motllo desmuntable de 20 cm de diàmetre. L’he folrat amb paper especial per anar al forn. L’he emmantegat i enfarinat. Reservar
  • Netejar les pomes, pelar-les, treure el cor, la grana i alguna part si està malmesa, a continuació tallar-les en lamines.
  • Esprémer el suc de mitja llimona i posar la quantitat necessària per evitar l’oxidació. Reservar.
  • Tamisar la farina i incorporar el llevat. Reservar
  • A continuació i amb la batedora de varetes elèctrica muntar els ous i el sucre de manera que pugi el volum i ens quedi un color groc pàl·lid. Amb la fructosa o la panela no puja tant.
  • Afegim el iogurt i l’oli d’oliva
  • Incorporem delicadament la farina i el llevat químic.
  • Abocquem la meitat de la massa en el motllo, que hem preparat amb antelació, i disposem la meitat de les pomes laminades.
  • Afegim la resta de massa, a continuació, la resta de les pomes laminades, en forma circular com més ens agradi, que quedi bonic i empolsinem amb una mica de sucre.
  • Entrar al forn, prèviament escalfat a 180ºC, uns 45 minuts. Passat aquest temps, comprovar punxant amb una agulla que tingueu, si surt neta estarà cuit. Si convé el podeu deixar uns minuts més.
  • Retirar del forn i deixar refredar.
  • Desemmotllar i posar melmelada d’albercocs perquè quedi millor presentat i més bo.
  • A continuació, assaborir! acompanyat d’un cafè o un te, el que més t’agradi

 

Que vagi de gust