Joguines sonores

Joguines sonores

Òscar !! Quina canya són aquests sons, no?

I tant que són una canya, més que res perquè alguns d’aquests estan fets amb canya. En mans del mestre Miqui Gimenez, que de qualsevol material en pot fer una joguina sonora.

I quines són aquestes joguines?

Doncs si mires el llibre Quina canya en trobaràs moltes però en el nostre llibre Sonos Ludum en vàrem gravar alguns que són els que ens van cridar més l’atenció!

El primer que trobes és el nunut !

Com es fa un nunut?

Doncs és molt senzill, agafes un trosset de canya , li fas un forat a l’estil d’una flauta i un dels extrems de la canya el tapes amb paper de seda i una goma elàstica !!! Amb això ja tens un nunut que sona tararejant a través del forat.

Queda un so molt divertit !!!

Ben cert.

I quina altra joguina sonora hem sentit?

Doncs també hem gravat el so de la meva joguina sonora preferida que es un requetetxec !!!

I que és un requetetxec?

Doncs és una joguina de percussió que fa un so molt semblant a les castanyoles i que es fa amb una mitja closca de nous, fem una marca al centre i passem fil de cosir de banda a banda de la closca que quedi fil pel mig del forat i hi passem un bastonet de gelat i l’anem cargolant fins que quedi tensat. Això és un requetetxec.

Caram, és un instrument de percussió increïble !!!

sí, i parlant d’instrument de percussió podríem acabar amb un picacanyes!!!

Un què? Sembla el nom d’un ocell !!!

Doncs no, un picacanyes és un instrument que es fa amb un tros llarguet de canya i que vas esberlant fins arribar al nus. Un cop ho has aconseguit rebaixes la canya perquè quedi un forat just allà on has acabat d’obrir abans. D’aquesta manera et quedarà un instrument que quan el mous amb certa gràcia queda un instrument de percussió que fa redobles com el que has sentit i que et proposo  que tornem a sentir !!!

Quina passada aquest món de la canya!!

Voldràs dir més aviat Quina Canya!!! Tornem a escoltar-les.

Joguines sonores (il·lustració del llibre Sonos Ludum)