Sopa de farigola
“La sopa de farigola, que se sol menjar tot l’any, però sobretot al març, que és l’època en què la flor d’aquest arbust és més aromàtica, és molt agradable,…La sopa de farigola és poètica i terral i, a més, molt antiga.” Josep Pla
Ingredients per a 4 persones
- Unes branquetes de farigola
- Oli d’oliva verge extra, el necessari
- 1 litre de caldo de verdures o l’aigua de bullir les llegums. (podeu trobar en els enllaços com preparar un fons o caldo ràpid de verdures.
- 2 alls pelats
- 1 llesca primeta de pa torrat per persona per decorar
- 3 llesquetes primes de pa torrat per persona
- un ou per persona (opcional)
Preparació i cocció:
- En una cassola on ens càpiguen tots els ingredients, posem l’oli necessari per enrossir els alls, afegim les branquetes lligades de farigola, donem un parell de voltes amb una cullera de fusta, afegim el caldo i ho deixem coure de 8 a 10 minuts.
- Retirem l’all i la farigola.
- Afegim el pa tallat finet i torrat lleugerament.
- Deixem coure a foc molt baix durant uns 6-8 minuts. Posem la sal.
- Un cop cuit ho triturem amb el minipimer o un batedor de mà, i si volem ho podem passar pel colador xinès perquè quedi més fi.
- Emplatem la sopa en el plat i l’acompanyem de l’ou cuinat a baixa temperatura (a 65 ° C entre 20-40 ‘ depenent de la mida i del resultat que busquem, a més temperatura el rovell quedarà més quallat) o també podem fer un ou poché com podeu veure aquí. A casa hi ha per tots els gustos, alguns amb l’ou i altres simplement la sopa de farigola.
- Decorem amb la llesca prima de pa torrat, rectifiquem de sal, afegim un raig d’oli d’oliva i alguna branqueta de farigola o alguna flor de farigola segons el temps per fer més bonic.
Que vagi de gust!